Mărturii din INFERNUL TORŢIONARILOR. O femeie povesteşte ce bătăi primea în spatele gratiilor

Procesul torţionarului Alexandru Vişinescu scoate la iveală noi mărturii ale victimelor. Anastasia Iorgulescu, închisă în timpul regimului comunist şi anchetată de temutul Gheorghe Enoiu, a vorbit la România TV despre ororile pe care le-a îndurat.

04 sept. 2013, 06:32
Mărturii din INFERNUL TORŢIONARILOR. O femeie povesteşte ce bătăi primea în spatele gratiilor

Anastasia Iorgulescu a fost arestată şi închisă acum aproape 50 de ani, pentru că făcea parte dintr-un grup anticomunist. A intrat imediat pe mâna lui Gheorghe Enoiu, supranumit „Măcelarul de la Interne„.

„Mi-a tras un pumn în falcă de mi-au sărit doi dinţi… a doua zi spunea „eu te-am bătut?”. I-am spus „nu sunt supărat pe dumneata”, atunci a dat cu mine de toţi pereţii, iar a doua zi nu recunoştea”, a povestit Anastasia Iorgulescu la România TV.

Citeşte şi: MĂRTURII DIN LAGĂR: Ce îi spune un fost deţinut politic torţionarului său VIDEO

Pe lângă bătăile primite de la Enoiu, Anastasia Iorgulescu a trebuit să trăiască cu traumele psihice din închisoare. Nu o dată şi-a văzut colegele de celulă murind chiar în faţa ei.

„Mi-a spus „m-a bătut cu cizma în ficat”… voma şi n-aveam în ce să-i dau, a vomat în palmele astea… Eu dormeam în patul de la mijloc, m-am ridicat imediat, s-a uitat la mine şi a spus „să te, să te…”…şi a murit”, a mai povestit Anastasia.

Citeşte şi: Torţionarul Vişinescu, pus sub urmărire penală. Fostul comandant de la Râmnicu Sărat, acuzat de GENOCID