Mărturii impresionante ale oamenilor care au văzut ploaia de meteoriţi: Era ca o "zonă de război"

Publicat: Vineri, 15 Februarie 2013 14:28 // Actualizat: Vineri, 15 Februarie 2013 17:44 // Sursa: RTV.net

Un meteorit s-a dezintegrat în atmosferă, iar mai multe fragmente au căzut în regiunea Celiabinsk, Rusia, cu un milion de locuitori. Oamenii au fost convinşi că a venit sfârşitul lumii. 985 de persoane, între care 204 copii, au fost rănite, după ce exploziile au spulberat ferestrele clădirilor.

Foto: twitter.com

Presa scrie că meteoritul ar fi fost distrus în spaţiu de o rachetă rusească. Ploaia de meteoriţi a provocat mai multe explozii, iar numeroase clădiri au fost avariate.

Sute de oameni au fost răniţi când geamurile clădirilor în care se aflau au fost sparte.

"A fost extraordinar", a declarat Polina Zolotarevskaya, din Celiabinsk, pentru BBC News. "Am văzut o lumină foarte strălucitoare și apoi un fel de pistă albă și galbenă pe cer. Explozia a fost atât de puternică încât unele dintre ferestrele din clădirea noastră și în clădirile care sunt peste drum și în oraș s-au spart", a mai povestit Polina.

Rezidentul Serghei Serskov din Celiabinsk a povestit că orașul a fost ca o "zonă de război" timp de 20 - 30 de minute.

"Eram la birou când deodată am văzut un flash luminos în fereastradin fața mea", a spus el.

"Apoi am mirosit fum, m-am uitat pe fereastră și am vazut o linie uriașă de fum, așa cum vezi de la un avion, dar mult mai mare. Câteva minute mai târziu fereastra s-a deschis brusc și a fost o explozie uriașă, urmată de o mulțime de explozii mici", a mai povestit Serghei.

În Ekaterinburg, rezidentul Viktor Prokofiev, în vârstă de 36 de ani, mergea cu maşina spre muncă atunci când a fost martor la eveniment.

"Era destul de întuneric, dar a devenit brusc la fel de luminos ca și cum era zi. M-am simțit ca și cum am fost orbit de faruri", a povestit acesta.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H