COLECTIV. Tânără internată la Bruxelles: Dacă aş veni acasă, în scurt timp nu aş mai putea să-mi folosesc mâinile

Adina Apostol are arsuri pe mâini, spate şi cap. A fost transferată în comă în Belgia după tragedia din Colectiv. Tânăra povesteşte că medici din Bruxelles s-au speriat când au văzut analizele bacteriologice. Când a ajuns în Belgia, rănile erau pline de infecţii, ceea ce i-a îngreunat recuperarea.

29 mart. 2016, 12:37
COLECTIV. Tânără internată la Bruxelles: Dacă aş veni acasă, în scurt timp nu aş mai putea să-mi folosesc mâinile

Aici fac minimum două ore de kinetoterapie pe zi, iar prietenii mei din ţară fac doar câte 15 minute, de două ori pe săptămână. Dacă aș veni acasă, în scurt timp nu aş mai putea să-mi folosesc mâinile„, povesteşte tânăra care acum este nevoită să poarte o mască pe faţă pentru a se proteja de infecţii.

Adina Apostol povesteşte şi cum şi-au bătut joc autorităţile din România de răniţii din Colectiv.

S-au făcut presiuni – dinspre ambasadă, cred – să fim externaţi cât mai repede, pentru că, evident, tratamentul fără spitalizare e mai ieftin. Acum, Guvernul plăteşte aproape 50.000 de euro pe lună pentru tratamentul meu şi şederea la Bruxelles„, mărturiseşte Adina.

Tânăra spune că va primi bani din partea guvernului doar până în luna august, atunci când se implinesc 6 luni de la externare chiar dacă recuperarea va dura cel puţin un an şi jumătate după aceea.

CITEŞTE ŞI Mesajul unei victime de la Colectiv după ce a aflat că patronii clubului au scăpat şi de arestul la domiciliu