Masa caldă pentru oamenii străzii. Câteva studente gătesc săptămânal pentru persoanele fără adăpost

Zece studente din Iaşi gătesc pentru oamenii străzii în fiecare miercuri, în bu­cătăria Colegiului „Sfântul Nicolae“ din Iaşi, situat între Mitropolie şi Teatrul Naţional. Fetele strâng produse pe Facebook de la prietenii inimoşi.

19 dec. 2016, 07:17

Oamenii fără adăpost din Iaşi primesc de aproape o lună o masă caldă gătită de câteva studente inimoase. Protagonistele îşi spun „Fetele DAU”, de la numele proiectului pe care l-au lansat din luna no­iembrie. „Dăruieşti, Ajuţi, Uneşti”, prescurtat DAU, este o iniţiativă a comunităţii de fete a Colegiului teologic ortodox „Sfântul Nicolae,” prin care în jur de 30-40 de oameni necăjiţi primesc o dată pe săptămână o masă caldă, gătită din alimente donate de ieşeni.

Ana, Ionela, Larisa, Maria, Cos­mina, Oana, Maria, Georgiana, Iulia şi Corina gătesc pentru oamenii străzii în fiecare miercuri, în bu­cătăria Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iaşi, situat între Mitropolie şi Teatrul Naţional.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, miercurea trecută, „Fetele DAU” au gătit o ciorbă de sfeclă roşie şi o tocăniţă de cartofi. A doua zi, tinerele au îm­părţit nevoiaşilor în jur de 60 de porţii de mâncare, o parte oamenilor străzii şi o parte familiilor necăjite din Uricani.

„Lucrăm ca o echipă. La început de săptămână, ne gândim şi stabilim meniul. Apoi, în funcţie de reţetă, anunţăm pe pagina de Facebook a proiectului necesarul de produse. La intrarea în colegiu avem coşul DAU, locul în care oamenii care vor să doneze pot lăsa produsele cu care ne pot ajuta. Este foarte plăcut când intrăm şi îl vedem plin. Primim de toate: sticle cu borş, cartofi, ceapă, orez, fasole, bulion, produse pe care le depozităm în cămară şi pe care le folosim apoi pentru masa celor cărora ne adresăm”, a povestit Ana-Maria Ţoc, coordonatoarea proiectului.

Meniul este pregătit cu atenţie de cele 20 de voluntare care participă prin rotaţie, în funcţie de orarul de la facultate şi de cel de la serviciu, la pregătirea meniului pentru oamenii fără adăpost.

„Fetele DAU” îşi propun să gătească pentru oamenii necăjiţi în fiecare săptă­mână, indiferent de anotimp. Ieşenii care vor să dăruiască alimente sau bani pentru meniul celor de pe stradă pot lua legătura cu studentele voluntare la numărul de telefon 0755/086.394, sau pe pagina de Facebook a proiectului, cu numele „DAU”.

Vezi si: Virgil Ianţu şi fiica sa, oameni ai străzii. Imagini emoţionante