Masacru după un atac cu rachetă asupra unei moschei, soldat cu zeci de morţi şi răniţi

Cel puţin 70 de soldaţi proguvernamentali au fost ucişi într-un tir cu rachetă lansat de rebelii houthi împotriva moscheii amplasate în tabăra lor din provincia Marib, Yemen, au anunţat duminică medici şi reprezentanţi militari. Morţii şi răniţii au fost transportaţi la spitalul din oraşul Marib.

19 ian. 2020, 09:04
Masacru după un atac cu rachetă asupra unei moschei, soldat cu zeci de morţi şi răniţi

Preşedintele Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi, a pus responsabilitatea atacului, pe care l-a calificat drept “laş şi terorist”, în seama rebelilor houthi, potrivit agenţiei oficiale Saba, informează Agerpres.

Potrivit EFE, care citează televiziunea de stat saudită Al Ekhbariya, atacul s-a produs în timpul rugăciunii musulmane de la orele serii. Moscheea a fost vizată de o rachetă şi apoi de o dronă, informează Agerpres.

Citeşte şi Iranul a declarat vineri, cu certitudine, că avionul ucrainean Boeing 737 prăbuşit la Teheran nu a fost lovit de o rachetă

Până în prezent, rebelii houthi, despre care se bănuieşte că sunt susţinuţi de Iran, nu au revendicat atacul.

Marib este un oraş petrolier controlat de forţele loiale preşedintelui Hadi, recunoscut la nivel internaţional, şi beneficiază de prezenţa trupelor coaliţiei arabe conduse de Arabia Saudită.