Masacru la o grădiniţă din Thailanda. Un fost poliţist a împuşcat şi înjunghiat peste 30 de copii UPDATE

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise într-un atac armat comis de către un fost ofiţer de poliţie într-o grădiniţă, în Thailanda.

06 oct. 2022, 11:35
Masacru la o grădiniţă din Thailanda. Un fost poliţist a împuşcat şi înjunghiat peste 30 de copii UPDATE

UPDATE. Numărul total al morţilor este de 34, între care 22 de copii. Poliţia a raportat că suspectul s-a sinucis, dar după ce şi-a omorât soţia şi copilul.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Atacul a avut loc în jurul orei 12:30 (ora 08.30), ora locală, într-o grădiniță din provincia de nord-est Nong Bua Lamphu, iar printre victime se numără și copii. Atacatorul, care a înjunghiat și împușcat copii și bătrâni, a fugit şi este căutat de autorităţi.

Polițiștii îl caută pe atacator inclusiv cu elicoptere.

Autorităţile au emis un aviz de căutare a suspectului, un fost poliţist în vârstă de 34 de ani, care avea asupra sa o puşcă, un pistol şi un cuţit.

Un purtător de cuvânt guvernamental a declarat că premierul thailandez a cerut tuturor agenţiilor de securitate să acţioneze pentru prinderea făptaşului.

Între timp, media din Thailanda au relatat că suspectul s-ar fi sinucis, după ce şi-ar fi ucis soţia şi copilul.

Împușcăturile în masă sunt rare în Thailanda, dar în 2020, un soldat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57 de persoane. Numărul deținătorilor de arme din Thailanda este mare în comparație cu alte țări din regiune.

Ştire în curs de actualizare.