Masacru la un centru de dezintoxicare. Zece persoane au fost ucise într-un atac armat

Un atac armat s-a soldat sâmbătă cu 10 morţi într-un centru de tratament pentru persoanele dependente de droguri din localitatea Irapuato, statul Guanajuato, în centrul Mexicului, au anunţat autorităţile locale.

07 iun. 2020, 06:52
Masacru la un centru de dezintoxicare. Zece persoane au fost ucise într-un atac armat

Un grup de indivizi înarmaţi a pătruns sâmbătă în jurul orei locale 16:00 (00:00, ora României) în centrul din Irapuato şi a deschis focul, ucigând pe loc nouă persoane şi rănind o a zecea, care a decedat ulterior la spital, potrivit secretariatului pentru securitate publică din acest stat. Poliţişti şi reprezentanţi ai procuraturii s-au deplasat la locul crimei, iar o anchetă preliminară a fost deschisă.

Statul Guanajuato este un centru industrial important al ţării, găzduind marii constructori de automobile şi de aeronautică, precum şi alte industrii grele.

Citeşte şi Ajutoare distribuite săracilor, sub brandul El Chapo. Cum îşi sporesc traficanţii de droguri popularitatea, în timpul pandemiei

Prezenţa acestor industrii şi o importantă infrastructură energetică au atras organizaţii criminale specializate în traficul de droguri, extorcare de fonduri şi furt de combustibil, îndeosebi cartelurile Jalisco Nueva Generacion şi Santa Rosa de Lima.

Mexicul a înregistrat anul trecut un număr record de omucideri (34.582), cel mai ridicat nivel de când s-a început realizarea de astfel de statistici, în 1997.