MASACRUL de la şcoala din Connecticut: Confuzie privind identitatea autorului atacului

Autorului atacului dintr-o şcoală primară din Connecticut (nord-est) a fost identificat de poliţie, care a refuzat însă, vineri seara, să precizeze numele acestuia în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP.

15 dec. 2012, 09:27
MASACRUL de la şcoala din Connecticut: Confuzie privind identitatea autorului atacului

Ryan Lanza ar fi de fapt fratele ucigaşului, potrivit presei americane. Postul de televiziune CBS a filmat arestarea lui Ryan Lanza, care în prezent este interogat de poliţie.

Newton, un orăşel liniştit din Connecticut, a fost zguduit de tragedie, după uciderea a 20 de copii şi şase adulţi într-o şcoală. Detalii despre carnagiu şi despre autor apar de la o oră la alta, în timp ce americanii îşi plâng morţii. Alături de victime, a murit şi autorul atacului.

Atacatorul a intrat în şcoala şi a tras aproximativ 100 de focuri de armă, după care s-a sinucis. Victimele se aflau în două clase. Agresorul îşi omorâse cu puţin timp înainte mama. Martori povestesc că aceasta era foarte strictă cu fiul său, care ar fi avut probleme psihice. Supravieţuitorii povestesc speriaţi clipele de coşmar prin care au trecut.

„Eram în sala de sport şi am auzit mai multe bubuituri. Profesorul ne-a spus să mergem în colţ, aşa că ne-am înghesuit toţi, în timp ce auzeam zgomotele puternice”, povesteşte un copil.

Câteva sute de oameni au luat parte la o slujbă în memoria victimelor organizată la o biserică din oraş.

50 de oameni s-au strâns şi în faţa Casei Albe unde au aprins lumânări şi au cerut autorităţile să înăsprească legea armelor.

„Armele sunt create cu un singur scop, acela de a ucide. Armele de asalt sunt proiectate pentru a ucide cât mai mulţi oameni posibil, cât mai repede posibil. Nu au ce căuta în societatea noastră”.

Tragedia a adus lacrimi până şi în ochii preşedintelui, în timp ce guvernatorul din Connecticut a cerut oamenilor să fie uniţi în faţa acestei tragedii.

„Răul a vizitat această comunitate şi este prea devreme pentru a vorbi de o recuperare, dar fiecare părinte, fiecare frate, fiecare membru al familiei trebuie să înţeleagă că statul Connecticut, noi, suntem în această situaţie împreună, vom face tot ce putem pentru a depăşi acest eveniment, vom trece peste asta”, a spus guvernatorul Dan Malloy.

Congresul a decis coborârea în bernă a steagului.