Masaj şi alte tratamente pentru români pe banii statului. Se dau 300 de lei pe zi, dar nu mai mult de 21 de zile. Cine sunt beneficiarii

1 iulie vine cu beneficii inedite pentru o categorie de români. Guvernul oferă gratuitate de la 1 iulie pentru noi servicii medicale. Printre ele se numără masajul şi terapiile ocupaţionale.

27 iun. 2023, 17:42
Masaj şi alte tratamente pentru români pe banii statului. Se dau 300 de lei pe zi, dar nu mai mult de 21 de zile. Cine sunt beneficiarii

Dacă aveți dureri de spate din cauza condițiilor de muncă, trebuie să știți că faceți parte din cei peste 40% dintre români care se confruntă cu această problemă. Un studiu recent arată că aproape un sfert dintre zilele de absență de la locul de muncă au legătură cu afecțiuni musculo-scheletale.

Din 1 iulie, pacienții români vor beneficia de noi servicii medicale decontate, inclusiv masaj și terapii ocupaționale, pentru a aborda aceste probleme și altele asemănătoare.

Surpriză pentru seniori! Guvernul oferă peste 100.000 de bilete de tratament gratuit la stațiunile balneare!

Noile servicii medicale decontate care vor fi disponibile începând cu 1 iulie includ masajul, reflexoterapia și terapiile de recuperare asociate cu afecțiuni precum accidentul vascular cerebral, bolile neurologice și cancerul, potrivit Newsweek.

Aceste tratamente pot fi efectuate în stațiunile balneo-climaterice, însă este important de menționat că în cazul cazării și a serviciilor hoteliere, suma zilnică nu trebuie să depășească 300 de lei.

Aceste noi terapii vor fi disponibile gratuit atât pentru copii, cât și pentru adulți. În cazul în care aparținătorii însoțesc copiii cu vârste sub 3 ani, vor beneficia de servicii hoteliere gratuite pentru a putea sta împreună cu copiii pe durata procesului de recuperare.

Durata recuperării nu trebuie să depășească 21 de zile pe an, cu excepția unor cazuri speciale în care această perioadă poate fi prelungită.

Citeşte şi: Pășunatul solar – Crescătorii de oi își pot folosi turmele pentru a tunde iarba de pe câmpurile cu panouri fotovoltaice