Masca devine obligatorie şi în Spania, începând de joi. Toate persoanele cu vârsta mai mare de 6 ani trebuie să o poarte

Purtatul măştii va fi obligatoriu de joi în Spania începând de la şase ani pe stradă sau în locurile publice precum magazine atunci când nu poate fi respectată distanţa socială, relevă un decret publicat miercuri.

20 mai 2020, 08:29
Masca devine obligatorie şi în Spania, începând de joi. Toate persoanele cu vârsta mai mare de 6 ani trebuie să o poarte

Folosirea măştii va fi obligatorie pe stradă, în spaţiile în aer liber şi în orice loc închis de utilitate publică (…) atunci când nu este posibil să se menţină o distanţă de securitate de cel puţin doi metri„, se arată în textul decretului. Dispoziţia vizează persoanele „cu vârsta de cel puţin şase ani„, adaugă decretul. Persoanele care au dificultăţi respiratorii sau cele care pot justifica alte situaţii „de necesitate sau de forţă majoră” vor fi exceptate. Textul nu precizează însă sancţiunile aplicate în cazul nerespectării dispoziţiei.

De la 4 mai, persoanele care folosesc transportul public sunt deja obligate să poarte mască. Decizia de a extinde purtatul măştii a fost luată în acord cu toate instituţiile responsabile de sănătate publică din regiunile spaniole.

Citeşte şi Suedia se află într-o criză profundă, chiar dacă a lăsat deschisă economia. E cea mai grea recesiune după Al Doilea Război Mondial

Spania, una din cele mai afectate ţări din lume, cu aproape 28.000 de morţi, a început o relaxare progresivă şi extrem de prudentă, de la care rămân încă excluse regiunea Madrid, Barcelona şi o mare parte din regiunea Castilia şi León, la nord de capitală.

Transmiterea noului coronavirus a încetinit simţitor, conform autorităţilor, care au impus la mijlocul lunii martie unele dintre cele mai stricte măsuri de izolare din lume. Marţi, numărul morţilor a rămas sub pragul de 100 pentru a treia zi consecutiv.