Masca obligatorie pe stradă revine în toate localităţile cu incidenţă de peste 6 la mie, inclusiv în Bucureşti. Hotărârea a fost luată de CNSU

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a luat în şedinţa de joi hotărârea reintroducerii obligativităţii purtării măştii pe stradă şi în celelalte spaţii publice închise sau deschise.

30 sept. 2021, 22:43
Masca obligatorie pe stradă revine în toate localităţile cu incidenţă de peste 6 la mie, inclusiv în Bucureşti. Hotărârea a fost luată de CNSU

Obligativitatea purtării măştii se referă atât la persoanele nevaccinate, cât şi la cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau cei care s-au testat anti-Covid. Măsura va fi aplicată în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

Citeşte şi CNSU a adoptat hotărârea prin care şcolile vor rămâne deschise, indiferent de rata de infectare cu Covid

De asemenea, Comitetul a decis desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemilogice.

În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării.

Citeşte şi Hotărâre CNSU: Restaurantele vor rămâne deschise până la ora 22.00, chiar dacă rata de incidenţă depăşeşte 6 la mie