Maşina Ambasadei SUA şi cea a ambasadorului Japoniei, vandalizate de protestatari în curtea Parlamentului. Protestatarii au scris mesaje cu spray: Hoţi! Asasini!

Maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România au fost vandalizate, marţi, de către protestatari, în curtea Senatului. Ambasadorii străini, aflați în clădirea Parlamentului, au fost extrași în siguranță, în timp ce manifestanții trăgeau de ușile clădirii și încercau să intre în Senat.

21 dec. 2021, 13:01
Maşina Ambasadei SUA şi cea a ambasadorului Japoniei, vandalizate de protestatari în curtea Parlamentului. Protestatarii au scris mesaje cu spray: Hoţi! Asasini!

Mai multe maşini au fost vandalizate, marţi, de protestatarii AUR care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului. Între maşinile vandalizate a fost şi una a ambasadei SUA şi maşina ambasadorului Japoniei.

Circa 2000 de persoane au protestat marţi dimineaţă în faţa Palatului Parlamentului şi au cerut parlamentarilor să dea vot de respingere pe proiectul de lege privind introducerea certificatului COVID. Protestul a fost intens promovat de liderii AUR, în special George Simion.

La un moment dat, mai multe persoane s-au îmbrâncit cu jandarmii la una dintre porţile Parlamentului, iar circa 200 – 300 de persoane au pătruns în curtea insitutuţiei. Protestatarii au încercat să forţeze şi intrările în Senat.

Citeşte şi: Octavian Jurma, veşti proaste de Sărbători: Omicron va fi dominantă săptămâna viitoare în România

De asemenea, mai mulţi protestatari au vandalizat maşini în curtea Palatului Parlamentului. Au scuipat maşinile, le-au măzgălit cu vopsea, le-au lovit cu diverse obiecte şi au aruncat cu hârtie ingienică.

Ambasadorii străini, aflați în clădirea Parlamentului, au fost extrași în siguranță, în timp ce manifestanții trăgeau de ușile clădirii și încercau să intre.

Deputatul AUR George Simion a declarat ulterior că protestatarii au fost provocaţi de şoferii parlamentarilor, care ar fi arătat semne obscene către cei care manifestau în curtea Palatului Parlamentului împotriva introducerii certificatului COVID.

Ulterior, ministrul Internelor Lucian Bode a declarat, la Parlament, că între maşinile vandalizate de protestatari la Parlament nu se află niciun autoturism care apariţine misiunilor diplomatice în România.

Ministrul Lucian Bode a fost însă contrazis de reprezntanţii Ambasadei SUA.

„Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparţine a fost avariat în timpul protestului de astăzi din Bucureşti”, a transmis reprezentanţa diplomatică a SUA, pentru news.ro.