Mașini luate de ape după o viitură puternică în Tulcea

Dezastru în Tulcea în urma ploilor torențiale. Mai multe mașini au rămas blocate pe un drum național din județ din cauza inundațiilor. Câteva mașini au fost luate de puhoaie, iar oamenii au fost salvați cu excavatoarele. Locuitorii din zonă au primit un mesaj RO-Alert pentru a se feri de inundaţii.

27 iul. 2023, 15:04
Mașini luate de ape după o viitură puternică în Tulcea

O viitură a dus la blocarea traficului pe DN 22D Tulcea – Brăila, la ieșirea din localitatea Horia, județul Tulcea. Mai multe autovehicule sunt blocate din cauza apei care a inundat drumul. Unele mașini au fost luate de apă.

În jurul orei 11:30 prin apel la numărul unic de urgenţă 112 Dispeceratul integrat ISU – SAJ – SMURD a fost anunţat despre o viitură pe drumul naţional 22D, pe raza localităţii Horia, care a surprins mai multe autoturisme. La faţa locului au fost direcţionate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, o autospecială de transport victime multiple şi o autospecială pentru descarcerare, iar din cadrul Secţiei de Pompieri Măcin două autospeciale, cu un total de 29 de subofiţeri şi trei ofiţeri. 

Citește și: Ploi și vijelii după caniculă. Este cod galben de furtuni în nouă județe

În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane, din care patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi blocat într-un copac, trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puţin mai înaltă, iar a zecea persoană identificată de către echipa de căutare-salvare. Toate persoanele au fost preluate în siguranţă şi duse la primăria din localitate„, au anunţat reprezentanţii ISU Tulcea.

În total, zece persoane au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a transmis că peste 30 de pompieri au intervenit în localitatea Horia.

De asemenea, ISU Tulcea a transmis şi un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din zonă: „Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare.

Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”.