Maşini sfinţite pe bandă în Gorj. Slujba de binecuvântare a fost anunţată pe Facebook VIDEO

Mai multe maşini ale unor şoferi din judeţul Gorj au fost binecuvântate, vineri, de un preot paroh din Motru. Acesta a anunţat slujba de sfeştanie pe Facebook.

16 feb. 2018, 14:55
Maşini sfinţite pe bandă în Gorj. Slujba de binecuvântare a fost anunţată pe Facebook VIDEO

Slujba de binecuvântare a maşinii a durat câteva minute, timp în care preotul s-a rugat pentru autoturism şi pentru siguranţa şoferului. Preotul Parohiei Motru I, de la Ploştina, Valerian Cruceru, a postat, miercuri, un anunţ pe Facebook, prin care anunţa când va avea loc slujba.

Vineri, 16 februarie, la orele 11.00, deci după slujba Sfântului Maslu, vom săvârşi rânduiala slujbei de binecuvântare a maşinilor, pentru ca viaţa enoriaşilor noştri să aibă binecuvântare de Sus, în toate momentele vieţii. Vă aşteptăm cu drag la biserica parohială, mai ales pe cei care petreceţi bună parte din viaţă la volan: şoferi profesionişti, amatori, taximetrişti! Nu costă nimic!„, este anunţul postat de reprezentanţii Parohiei, pe Facebook.

Printre cei care au venit cu autoturismele la biserică pentru a fi binecuvântate au fost şi taximetrişti.

Sfinţim maşinile aşa cum sfinţim şi casele. Foarte mulţi prieteni ai mei, taximetrişti şi cei care lucrează în oraş îşi duc o bună parte a vieţii în maşină, efectiv. Atunci e normal să aibă şi ei binecuvântare şi la locul de muncă, cum ar veni. Se face rânduiala, nu se face niciun abracadabra sau altceva” , a precizat, pentru Mediafax, preotul paroh.