Maşinile Mercedes vor avea cutii de viteză fabricate la Sebeş

Producătorul Daimler a inaugurat luni fabrica de cutii de viteze cu nouă trepte de la Sebeş, din judeţul Alba. Prezent la acest eveniment, Markus Schaefer, directorul executiv Mercedes-Benz, a precizat că România s-a dovedit un partener de încredere şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea construi în viitorul apropiat o fabrică de maşini Mercedes la Sebeş. 

05 apr. 2016, 12:41
Maşinile Mercedes vor avea cutii de viteză fabricate la Sebeş

Daimler a făcut un pas uriaş în ceea ce priveşte investiţiile în România, scrie romanialibera.ro. Producătorul de motoare al Mercedes a inaugurat ieri fabrica de cutii de viteze cu nouă trepte de la Sebeş, continuând investiţiile în fabrica din oraşul din judeţul Alba Iulia.

Citeşte şi Borc: Investiţiile străine sunt o prioritate pentru Guvern. Este important să gestionăm proiectele începute

Prezent la eveniment, directorul Markus Schaefer, al doilea om al companiei, a declarat că activitatea de până acum reprezintă o recomandare excelentă pentru viitoare proiecte la fabrica din Sebeş.

„Mercedes-Benz va continua să crească. Strategia noastră pentru 2020 prevede să devenim numărul 1 mondial în ceea ce priveşte numărul de maşini comercializate. Deci vom depăşi capacitatea de producţie din Germania şi vom căuta capacităţi de producţie suplimentare.

România asigură un mediu pozitiv pentru investiţii şi cred că Sebeş s-a dovedit un partener extraordinar pentru o investiţie de o asemenea anvergură, 300 milioane euro”.

Citeşte şi Primarul le-a făcut o surpriză localnicilor: Vor merge pe ultimul drum cu un dric Mercedes VIDEO

300.000 de transmisii complete au fost exportate de Star Assembly din Romania, plus alte 8 milioane de piese mici, necesare asamblării cutiilor de viteze în alte ţări.