Maşinile nu mai au voie să circule pe străzile unde sunt amplasate şcoli, la Paris. Măsuri drastice luate de autorităţi pentru protejarea copiilor

Experimentete în contextul combaterii poluării se înmulţesc la Paris, unde au fost inaugurate aşa-numitele „străzi ale școlilor”, unde nu au voie să mai circule maşini. Scopul acestor pietonizări este şi de a face mai sigur drumul copiilor către școală.

31 aug. 2022, 17:01
Maşinile nu mai au voie să circule pe străzile unde sunt amplasate şcoli, la Paris. Măsuri drastice luate de autorităţi pentru protejarea copiilor

La capătul anumitor străzi din Paris, acum puteți vedea indicatoare care delimitează „străzile școlii”. Acest sistem face parte din dorința de a asigura securitatea în jurul școlilor și de a lupta împotriva poluării aerului. Dintre cele 168 de „străzi școlare” din capitala Franţei, 114 „străzi școlare” au fost create încă din vara anului 2020, când a fost lansată această operațiune, iar în total sunt vizate 204 școli.

Maşinile nu mai au voie să meargă sau să staţioneze pe străzile din jurul acestor şcoli, iar elevii şi părinţii pot ajunge la şcoală doar pe jos sau cu bicicleta.

Citeşte şi Limită maximă de 30 km/oră pentru maşini, în al treilea cel mai mare oraş din Franţa. Drastica măsură va fi aplicată de anul viitor la Lyon

Acolo unde este posibil vor fi instalate bariere detașabile care permit doar trecerea vehiculelor care asigură intervenţii de urgenţă și a celor care fac curăţenie şi a celor care colectează deșeurile menajere, scrie paris.fr.

Şi alte oraşe din lume, precum Vancouver (Canada), Auckland (Noua Zeelandă), Tirana (Albania) iau exemplul Parisului şi interzic maşinilor să staţioneze în faţa şcolilor pentru a-i proteja pe copii de poluarea din trafic şi de accidentele rutiere.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. O nouă schimbare majoră, toţi şoferii aplaudă decizia