Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 6 din București vor fi ridicate. Cât vor plăti proprietarii pentru a le recupera

Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Sectorului 6, înainte de a intra la vot într-o ședință a Consiliului Local.

24 dec. 2020, 14:00
Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 6 din București vor fi ridicate. Cât vor plăti proprietarii pentru a le recupera

Maşinile parcate neregulamentar în sectorul 6 vor fi ridicate. Conform regulamentului adoptat, pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport;
– 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 6 din București vor fi ridicate

Pentru activitatea de ridicare şi transport a vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Maşinile parcate neregulamentar și cele abandonate vor fi ridicate de către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6.

Activităţile de ridicare vor fi desfăşurate numai la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, în prezenţa agenţilor constatatori, informează Agerpres.

Maşinile vor putea fi parcate pe locuri mai scumpe

Primarul Ciprian Ciucu promite că va face mai multe parcări în sectorul 6, dar va creşte preţurile pentru parcările rezidenţiale.

„Da, voi face parcări. Lucram la strategie, buget. Si da, voi facem mai multe dacă vom crește tariful pentru cele rezidentile de la ridicola sumă de 60 de lei pe an. Nu se poate sa facem parcări din nimic, e nevoie de buget. Voi atrage fonduri europene dar nu sunt suficiente pentru necesarul de parcări. Noi dam pe un loc rezidential de parcare pe an, cca. 15 euro, cat dă cineva pe o oră de parcare într-o Capitală Europeană. Nu-i normal.”, a scris Ciucu pe Facebook.

Citeşte şi: Alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie. Ministrul Raluca Turcan a dat detalii