Maşinile parcate neregulamentar NU pot fi ridicate dacă înăuntru se află un câine

Maşinile parcate neregulamentar pe carosabil vor fi ridicate de către un serviciu public al Primăriei, la solicitatea Poliţiei Rutiere, după ce aceasta l-a sancţionat pe şoferul care a parcat neregulamentar, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Florentin Bracea.

20 dec. 2016, 14:53
Maşinile parcate neregulamentar NU pot fi ridicate dacă înăuntru se află un câine

„Maşinile vor fi ridicate de pe partea carosabilă. Se vor ridica maşinile când fiecare autoritate locală va avea un serviciu de ridicări”, a subliniat Bracea, potrivit News.ro.

Măsura ridicării maşinilor ar trebui să fie una suplimentară, a precizat şeful Direcţiei Rutiere. „În primul rând, avem oprire şi staţionare neregulamentară. Nu trebuie să aplicăm direct măsura ridicării. Aplicarea legii se va face gradual. Întâi se aplică sancţiuni în zona respectivă. Dacă există o problemă care nu se poate rezolva, atunci se ridică maşina”, a mai spus Florentin Bracea.

„Dacă în maşină este un câine, probabil nu o ridicăm. O să căutam proprietarul, avem metode poliţieneşti prin care să-l identificăm”, a explicat el.

Directorul din IGPR a exemplificat câteva reglementări aduse Hotărârii de Guvern: „Se consideră staţionare pe partea carosabilă situaţia în care oricare dintre roţile vehiculului sau remorcii se regăseşte pe partea carosabilă, astfel extinzându-se sfera de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor având în vedere că staţionarea se produce şi în alte locuri decât pe carosabil”.