Maşinile vor fi dotate cu CUTII NEGRE, începând de anul viitor

Şoferii vor fi spionaţi de cutii negre ce vor fi montate în fiecare maşină. Vorbim de o decizie a comisiei europene care va obliga de anul viitor toţi producătorii de autoturisme să monteze astfel de cutii. Totul, pentru ca specialiştii să stabilească cu exactitate cauzele producerii accidentelor. Cu toate astea, sunt şi voci care spun că şoferii nu vor mai avea intimitate, atât timp cât cutia minune va inregistra parametrii de condus.

21 mai 2014, 11:38
Maşinile vor fi dotate cu CUTII NEGRE, începând de anul viitor

Cutiile negre pentru autoturisme sunt similare celor care sunt deja montate pe avioane, informează România TV.

Dispozitivul va fi obligatoriu pentru toate maşinile care ies pe poarta fabricii începând de anul viitor, după ce comisia europeană a luat această decizie. Dispozitivul va inregistra atat parametrii in care circula masina, locatia autoturismului, dar si comportamentul soferului. Practic, fiecare accelerare sau franare brusca va deveni parte din istoricul digital. Cu toate astea se pune problema daca soferul mai beneficiaza in aceste conditii de intimitate.

Citeşte şi Cel mai DEŞTEPT TRICOU din lume. Îţi monitorizează fiecare mişcare şi parametrii vitali VIDEO

Asta, după ce mai multe organizaţii de protejare a drepturilor omului s-au opus la măsura adoptată de comisia europeană. Specialiştii spun că nu trebuie să fie temeri din cauza lipsei de intimiate.

„Atunci cand va fi o problema, imediat va fi decriptata si atunci se va afla vinovatul în cazul unui accident, dar nu asta e cel mai important, pentru ca se vor descoperi cauzele exacte ale accidentelor, care pana acum erau doar pe baza martorilor”, a spus Titi Aur, pilot. Mai mult decât atât, cutiile vor fi capabile să sune şi la serviciul de urgenţă automat, la câteva secunde de producerea unui accident.

Citeşte şi Şansele de a găsi cutiile negre care să explice misterul zborului MH370 scad în fiecare zi

Pentru ca aceste dispozitive să fie montate şi pe maşinile care sunt deja vândute reprezentanţii asiguratorilor auto spun că se gândesc deja la discounturi pentru cei care aleg să îşi monteze cutii negre. Decizia Comisiei Europene intră în vigoare în toamna anului viitor.