Masoneria din România, condusă de actori. George Ivaşcu a fost ales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale

Actorul George Ivaşcu, fost ministru al Culturii, a fost votat în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, în cadrul unui Convent extraordinar, care datorită restricţiilor sanitare, a avut loc online.

20 apr. 2021, 11:28
Masoneria din România, condusă de actori. George Ivaşcu a fost ales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale

George Ivaşcu (53 ani) a depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales imediat după ce Conventul Naţional a votat şi noua Constituţie, menită să elimine absolut orice posibilitate de a permite apariţia unui nou sistem dictatorial, după experienţa nefastă avută sub conducerea lui Radu Ninel Bălănescu, destituit pentru acte de corupţie şi atitudine anti-masonică, şi înlocuirea sa cu MM Pro Tempore Manole Iosiper.

Ne-am trezit, ca un pugilist, din lovituri şi ne-am ridicat ca să ne salvăm pe noi înşine, să ne salvăm demnitatea şi să salvăm Ordinul. În ciuda vremurilor, în ciuda blocajelor, în ciuda tuturor atacurilor, suntem la momentul reuşitei!„, a spus George Ivaşcu după alegere, citat de Fanatik.ro.

Citeşte şi Preşedintele Academiei Române ia partea Bisericii Ortodoxe: „Comunismul a pus la zid credinţa românilor şi biserica lor”

Într-o scrisoare trimisă Fraţilor Francmasoni regulari, George Ivaşcu a transmis: „În această perioadă, m-am tot gândit la menirea mea ca om şi mason şi cred că cel mai bine ne reprezintă un poem de-al lui Mario de Andrade. Cred că-l ştiţi, dar mi-a apărut dintr-odată ca şi cum l-aş fi scris eu şi am sentimentul că, de fapt, este scris pentru fiecare dintre noi. Se numeşte „Timpul preţios al persoanelor mature” (…) Mă simt ca un copil care a câştigat un pachet de dulciuri: pe primele le mănâncă cu plăcere, dar când şi-a dat seama că au rămas mai puţine, a început să le guşte imens. Iubiţii mei Fraţi, nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut. Timpul meu este prea scurt şi vreau esenţa, pentru că sufletul meu se grăbeşte!”. „Vreau să trăiesc lângă oameni umani, foarte umani, care ştiu să râdă de greşelile lor şi care nu sunt umflaţi de triumfurile lor, care îşi asumă responsabilitatea pentru ei înşişi şi, în acest fel, demnitatea umană este apărată şi ne îndreptăm spre adevăr şi onestitate (…) Motto-ul meu este: „Avem două vieţi, iar a doua începe când îţi dai seama că ai doar una”.

O dată cu alegerea lui George Ivașcu în funcția de de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România se poate spune că Francmasoneria Română este condusă de artiști, din moment ce un alt actor, Stelian Nistor, se află în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România.

Citeşte şi T. Paleologu: „Masoneria românească e românească, plină de scandaluri, prostii, hoţomănii”


loading...
Partenerii noștri