MASTERCHEF 2014: Proba care le-a dat bătăi concurenţilor. Cine a fost eliminat

MASTERCHEF 2014: Cea mai recenta editie MasterChef – competitia care face din amatori bucatari profesionisti - a adus aseara in casele romanilor probe inedite si o deplasare in trecut, in anul 106 dupa Hristos.

03 dec. 2014, 16:08
MASTERCHEF 2014: Proba care le-a dat bătăi concurenţilor. Cine a fost eliminat

MASTERCHEF 2014: Pe tot parcursul emisiunii peste 1.7 milioane de telespectatori au urmarit evolutia celor 8 concurenti ramasi in concurs, iar minutul de maxima audienta a adus in fata televizoarelor aproximativ 2.3 milioane de telespectatori.

Cea de-a 19-a editie MasterChef a debutat marti seara cu proba Cutia misterelor, care a reprezentat o adevarata surpriza pentru toti concurentii, deoarece pe bancurile de lucru se aflau doar 4 cutii, in loc de 8. Pentru a-i obisnui sa lucreze impreuna, chefii au format 4 echipe de cate doi denumindu-i profesor si ucenic. Profesorul echipei a reprezentat creierul operatiunii, iar ucenicul mainile, acesta din urma fiind nevoit sa gateasca preparatul profesorului din auditii. Pe toata durata probei ucenicii au lucrat la preparate, iar profesorii au dat doar indicatii si au gustat pe alocuri.

La final, chefii au jurizat echipele, iar castigatorii au fost desemnati Andreea si Tudor. Acestia au format doua echipe, rosu si albastru. Din echipa rosie au facut parte Alexandra, Siserman si Patricia, avandu-l capitan pe Tudor, iar din echipa albastra au facut parte Rasty, Odette si Isadora, avand-o capitan pe Andreea.

Pentru urmatoarea proba, concurentii au mers la Castrul Porolissum din Zalau unde s-au intors in timp cu 2000 de ani, atunci cand Traian a pus bazele acestei fortarete si au fost nevoiti sa gateasca pentru daci si romani. Mircea Groza – specialist in mancare antica s-a alaturat concurentilor, pentru a le inmana meniurile inspirate din bucataria Romei antice si a le da cateva sfaturi pretioase capitanilor de echipa.

Cele doua meniuri le-au dat batai de cap celor ramasi in competitie, insa pana la final ei au reusit sa serveasca invitatii cu preparate gatite corect. Dacii si romanii au votat si pentru prima data de la inceputul noului sezon, echipa rosie a iesit invingatoare. Echipa albastra ce a avut-o capitan pe Andreea a intrat la testul sub presiune, care le-a adus inca o surpriza. Cei patru au fost intampinati de cate un tocator si doua cutite. Ei au folosit cutitele pentru a-si nominaliza colegul pe care l-au considerat a fi cel mai slab. Astfel, Odette si Rasty au fost salvati fiind nominalizati o singura data, iar Isadora si Andreea au intrat la testul eliminatoriu cu cate 4, respectiv 2 nominalizari.

MASTERCHEF 2014: Testul final le-a adus celor doua concurente o proba aparent simpla, insa care le-a dat mari batai de cap. Acestea au fost nevoite sa aranjeze in farfurie trei feluri de mancare: un aperitiv, un fel principal si un desert. Andreea si Isadora nu au excelat la aceasta proba, insa cea din urma a gresit mai mult, asa ca a parasit competitia MasterChef. Andreea a fost salvata datorita greselilor facute de colega ei si va merge mai departe catre trofeul MasterChef si marele premiu de 50.000 de Euro.

Calatoria in trecut a concurentilor MasterChef a clasat PRO TV pe primul loc la nivelul publicului comercial cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani. In intervalul orar 20.31 – 22.28, MasterChef a obtinut 10.8 puncte de rating si 23.1% share, in timp ce postul clasat pe locul doi a inregistrat o audienta medie de 6.2 puncte de rating si o cota de piata de 13.3%.

Si saptamana viitoare, luni si marti, de la 20:30, MasterChef revine cu noi provocari si confruntari culinare spectaculoase.