In prima instanta, concurentii au avut dificila sarcina de a-i impresiona pe Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean cu preparate care mai de care mai surprinzatoare. Au fost clipe pline de emotie, de adrenalina, dar si momente mai tensionate. Unii concurenti au reusit sa impresioneze prin gustul desavarsit al preparatului, primind sortul de aur care i-a trimis direct in bucataria MasterChef! 

MASTERCHEF 2015 LIVE. Odata trecuti de auditii, concurentii au fost repartizati, in functie de numarul de raspunsuri afirmative primite, sa participe la diferite probe eliminatorii. Cei care au primit doua raspunsuri afirmative au participat la testele de indemanare de feliat telina, morcovi, verdeturi si de creat spuma din albusuri de ou. Cei care au trecut de aceste provocari au participat ulterior la prima proba in deplasare, pe malul unui iaz, unde au fost nevoiti sa fileteze pestele si sa-l gateasca. La urmatoarea proba eliminatorie, toti concurentii au ajuns intr-un peisaj pitoresc: la stana. Aici, aspirantii la un loc in bucataria MasterChef au avut de pregatit preparate specifice pe baza de miel sau oaie. Cei care au scapat si de aceasta data de eliminare au ajuns in platoul MasterChef unde au participat la doua probe total opuse. Prima dintre ele a presupus un duel direct, fata in fata, cu un alt concurent. Cei eliminati au primit o a doua sansa fiind provocati sa gateasca, de data aceasta pe echipe, un meniu complet!

MASTERCHEF 2015 LIVE. Claudia Sima, Iuliana Banut, Ana Maria Gisca, Kiki Papadopolu, Adriana Ghita, Adriana Pletosu, Georgiana Prica, Marilena Oprisan, Iuliana Ungheanu, Ana Maria Storociuc, Cristian Georgescu, Marin Vilcan, Iulian Sirbu, Mihai Vladimir Anton, Liviu Balint, Serghei Savin, Claudiu Campan, Florin Arvunescu, Tudor Aposteanu, Cristian Avram, Stefan Pascu, Andrei Voica sunt cei 22 de concurenti care au demonstrat ca merita un loc in bucataria MasterChef. Acestia se alatura lui Tudor Florian Cristian si Victoras Barbu care au reusit sa castige sortul de aur. Tudor i-a cucerit pe jurati cu un tiramisu reinterpretat, cu un plating usor iesit din comun, in timp ce Victoras i-a convins pe Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean cu un preparat din somon, creveti cu spanac sote si piure de avocado servit cu sos olandez si crema de hrean.