MASTERCHEF: Elena, Odette, Lambrino si Izabela au primit fiecare patru linguri de lemn, iar asta i-a trimis la testul sub presiune. Pentru aceasta proba, concurentii au avut la dispozitie 90 de minute cu care au putut licita ingredientele.

La finalul licitatiei, doamna Elena Iftimie a mai ramas doar cu 10 de minute pentru a-si gati preparatul, ceea ce i-a facut pe concurenti sa nu-i acorde nicio sansa de izbanda. Desi nu stia cum se numeste carnea pe care o gatea, T-bone-ul de vita a iesit gustos, iar chefii au fost impresionati de rapiditatea cu care s-a miscat concurenta.

Doamna Elena a mai primit o sansa si a mers mai departe in competitie, in aplauzele celorlalti concurenti.

„Proba de pe plaja mi-a demonstrat urmatorul fapt: colegii dumneavoastra va considera invechita si depasita de situatie. Ei cred ca ar fi mai bine sa mergeti acasa. Totusi, intre iepurele pe jumatate crud si vita rozalie eu aleg vita rozalie. Mergeti sus”, i-a spus chef Adrian Hadean, iar Izabela a parasit competitia de la MasterChef.

Poti revedea aceasta editie aici 

MASTERCHEF: Siserman a fost primul competitor care a trecut cu brio de cutia misterelor si a obtinut imunitate pentru urmatoarea proba. Avantajul de a-i vedea pe cei trei chefi cum gatesc preparatele pentru urmatoarea provocare, l-a determinat pe Siserman sa gateasca, chiar daca avea imunitate.

Prima intrare in bucatarie a adus si primul abandon al competitiei. Gianni, concurentul de origine italiana care si-a demonstrat de fiecare data abilitatile si a castigat respectul chefilor prin gustul preparatelor sale, a ales sa paraseasca competitia. Motivul sau a fost dezamagirea ca nu a reusit sa castige cutia misterelor. Acest lucru a starnit o reactie puternica din partea Patriziei care i-a spus: „Ai atitudine de fetita!”

Editia de marti seara va aduce noi provocari in domeniul culinar, care vor testa si spiritul de antreprenoriat al concurentilor. Cei ramasi in competitie vor ajunge direct pe malul marii, unde se vor confrunta cu prima proba pe echipe in deplasare.

Rezultatul strans ii va pune pe Chefi in stuatia de a da o noua proba pentru a putea face departajarea. Echipa care va pierde va decide membrii care intra la testul sub presiune. Astfel, calitati esentiale necesare unui Chef precum luciditatea, detasarea si corectitudinea le sunt insuflate concurentilor prin punerea in situatii limita. Patru concurenti vor trece prin emotiile testului sub presiune, insa doar unul dintre ei va parasi bucataria MasterChef.