Măşti faciale care stimulează colagenul

Colagenul este proteina esențială pentru sănătatea pielii, ea fiind cea care o menține fermă și elastică. Însă producția de colagen produsă de tegument începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă, accelerând astfel procesul de îmbătrânire prematură.

16 nov. 2017, 09:22
Măşti faciale care stimulează colagenul

Cu toate acestea, efectele îmbătrânirii pot fi încetinite cu ajutorul măștilor faciale. Ingredientele folosite au capacitatea de a stimula producția de elastină și colagen, menținând pielea fermă și lipsită de linii fine și riduri.

Pentru a-ți veni în ajutor, iată câteva rețete de măști faciale care stimulează producția de colagen:

Ulei de măsline și ulei din semințe de struguri

Ai nevoie de:

–    4-5 picături de ulei din semințe de struguri
–    1 linguri ulei de măsline

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol cele două uleiuri și amestecă-le. Aplică souluția obținută pe față și gât, prin mișcări circulare și blânde. Las-o să acționeze 10-15 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul în fiecare săptămână.

Albuș și suc de lămâie

Ai nevoie de:

–    1 albuș
–    2 linguri suc de lămâie

Mod de preparare și aplicare:

Bate albușul spumă, adaugă sucul de lămâie și amestecă. Aplică pasta obținută pe întreaga suprafață a feței, masând prin mișcări circulare, apoi las-o să acționeze 20 de minute. Îndepărtează masca cu un șervețel, blând, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Avocado și miere

Ai nevoie de:

–    2 linguri miere
–    ½ de avocado (făcut pastă)

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă pasta de avocado cu mierea, apoi aplică pe față masca. Las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

Banană și smântână

Ai nevoie de:

–    1 banană 
–    1 lingură smântână

Mod de preparare și aplicare:

Curăță de coajă banana, tai-o felii și piseaz-o cu o furculiță. Amestecă pasta de banană cu mierea, după care o aplici pe față. Las-o să acționeze 10-15 minute sau până se usucă, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, repetă tratamentul natural o dată pe săptămână.

De ce bărbații și femeile trebuie să mănânce diferit