Măşti pentru toţi elevii, la întoarcerea din vacanţă. Recomandarea Academiei Americane de Pediatrie

Academia Americană de Pediatrie recomandă "insistent" în ghidul actualizat pentru anul școlar 2021/2022, învățarea în persoană și îndeamnă pe toți cei care sunt eligibili să fie vaccinați să se protejeze împotriva COVID-19.

20 iul. 2021, 17:30
Măşti pentru toţi elevii, la întoarcerea din vacanţă. Recomandarea Academiei Americane de Pediatrie

În plus față de vaccinări, Academia Americană de Pediatrie recomandă o abordare stratificată pentru a face școala sigură pentru elevi și profesori. Aceasta include o recomandare ca toate persoanele cu vârsta de peste 2 ani să poarte măşti, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu. Academia amplifică, de asemenea, recomandările Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru ventilația clădirilor, testarea, carantina, curățarea și dezinfectarea, după cum scrie educatieprivata.ro.

Aproximativ 80 la sută din personalul școlilor și lucrătorii din domeniul îngrijirii copiilor din Statele Unite au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, a anunțat, încă din luna aprilie, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Citeşte şi O elevă româncă, în clasa a treia, care învaţă în Finlanda: „Şcoala se desfăşoară normal, măştile nu sunt recomandate” 

Trebuie să acordăm prioritate readucerii copiilor în școli alături de prietenii și profesorii lor – și toți jucăm un rol în a ne asigura că lucrul acesta se întâmplă în siguranță”, a spus Sonja O’Leary, MD, FAAP, președintele Consiliului AAP pentru sănătatea școlară . „Pandemia a afectat copiii într-un mod extrem de trist și nu doar educația lor a suferit, ci și sănătatea lor mentală, emoțională și fizică. Combinarea straturilor de protecție care includ vaccinarea, purtarea măștii și igiena mâinilor vor face ca învățarea în format fizic să fie sigură și posibilă pentru toată lumea”.

Academia Americană de Pediatrie recomandă purtarea universală a măștii, deoarece o parte semnificativă a populației școlare nu este încă eligibilă pentru vaccinuri, iar purtarea măștii este eficientă în a reduce transmiterea virusului și a-i proteja pe cei care nu sunt vaccinați. Multe școli din SUA nu vor avea un sistem de monitorizare a stării de vaccinare a elevilor, cadrelor didactice și a personalului, iar unele comunități în general au o rată scăzută de vaccinare.

Citeşte şi Purtarea măştii de protecţie, reintrodusă în Israel. Au apărut noi focare de COVID-19