Ţara în care cine nu poartă mască riscă trei ani de închisoare şi 51.000 euro amendă. Statul face o singură excepţie

Qatarul a luat decizia ca purtarea măștii să fie obligatorie pentru toți cei care ies în afara casei lor, iar cei care nu respectă hotărârea riscă închisoarea și amenzi de până la 51.000 de euro.

14 mai 2020, 20:23
Ţara în care cine nu poartă mască riscă trei ani de închisoare şi 51.000 euro amendă. Statul face o singură excepţie

Măsura luată de autorităţile de la Doha vine după ce numărul de cazuri de coronavirus raportate joi a crescut cu 1.733, un record pentru o singură zi în monarhia din Golf.

Purtarea măştii este obligatorie în afara casei, singura excepţie tolerată fiind în cazul şoferilor care se află singuri în maşină. Decizia este efectivă începând de duminică şi va dura până la o notificare ulterioară, iar pedepse vor fi de până la trei ani de închisoare și amenzi de până la 200.000 de riyali (51.000 de euro).

Qatar, cu o populație de 2,75 milioane de locuitori, a înregistrat un număr relativ mare de cazuri de coronavirus, peste 28.000 de persoane fiind pozitive. Rata mortalității rămâne însă scăzută, cu doar 14 victime, explicaţia specialiștilor fiind că populația statului este tânără, iar în privinţa forţei de muncă din străinătate se fac verificări obligatorii de sănătate. Barurile, restaurantele, cinematografele și moscheile au fost închise pentru a preveni răspândirea virusului.

Totuşi, proiectele de construcție, inclusiv stadioanele Cupei Mondiale 2022, au continuat, chiar dacă cu noi reguli pentru încurajarea distanțării sociale.