Măsură extremă: Aleşii vor sta şi la balcoane pentru că sala de plen nu-i încape

Senatorii şi deputaţii vor sta şi la balcoane, la şedinţele comune, din cauza numărului prea mare de aleşi - 588. Deputatul PSD Eugen Nicolicea spune că amplasarea unor parlamentari la balconul Camerei Deputaţilor în cazul şedinţelor de plen reunit cu Senatul nu este o premieră, iar poziţionarea unor parlamentari în loji oferă o vedere mai bună asupra sălii.
Iulian Tudor
25 feb. 2013, 12:21
Măsură extremă: Aleşii vor sta şi la balcoane pentru că sala de plen nu-i încape

În legislatura trecută, şedinţele de plen comun ale Camerei şi Senatului aveau loc în sala de plen a Camerei Deputaţilor, care are 512 locuri.

Din cauza numărului mare de parlamentari din actuala legislatură – 588 de senatori şi deputaţi, s-a decis ca şedinţele de plen reunit să se desfăşoare în sala Alexandru Ioan Cuza, care dispune de un număr mare de locuri.

Sala nu a fost însă pe gustul parlamentarilor, considerându-se că nu este potrivită pentru o astfel de activitate.

Astfel că, în Parlament se modifică balcoanele de la Camera Deputaţilor pentru ca parlamentarii să revină acolo la şedinţele de plen reunit.

Dacă se va întâmpla (organizarea şedinţelor reunite în sala de plen a Camerei, n.r.), va fi o reeditare a şedinţelor din plenul comun de la Dealul Mitropoliei, acolo parlamentarii luau loc şi la balcoane atunci când era şedinţa comună, deci acest lucru nu este o noutate, s-a mai practicat şi a funcţionat„, a comentat deputatul Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

El a precizat că a stat la balconul Camerei Deputaţilor atunci când a însoţit delegaţii străine care au participat la lucrările plenului, fiind „o poziţie de onoare pentru acei invitaţi”.

„Eu aş merge personal în acele loje, pentru că ai o vedere mult mai bună a ansamblului sălii”, a mai explicat deputatul PSD.

Totodată, Nicolicea a menţionat că cel mai probabil în loji vor sta parlamentari din toate formaţiunile politice, argumentând că sala organizată până acum pentru plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului nu era propice acestei activităţi.


Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de sâmbătă, 25 mai 2024, produsele care se vor vinde ca pâinea caldă. Sunt la ofertă și la mare căutare printre români
Capital.ro
Muzica populară a pierdut o mare stea. Gheorghe Turda: Dumnezeu să îl ierte!
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Românii rămân fără pensii în acest caz! Ce pensionarii sunt vizați
Adevarul
Cine este românul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Susținător al propagandei Moscovei și apropiat al lui Cornel Dinicu de la Ferma Dacilor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Șoc în Europa. Ucraina atacă Rusia
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior sunt unice | FOTO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Medicii vin cu noi vești despre starea de sănătate a lui Robert Fico: „Acest progres va continua”. Cum se simte premierul Slovaciei la mai bine de o săptămână de la atac
Capital.ro
Traian Băsescu aruncă bomba. Cine făcea legea în România
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
VLADIMIR PUTIN, anunț PRIVIND RĂZBOIUL! RUSIA a DECIS
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'