Măsură fără precedent pentru alegerile prezidențiale: ce sistem va fi implementat

Măsură fără precedent pentru alegerile prezidenţiale! Un sistem nou implementat va da cifrele exacte ale prezenţei la vot în ziua scrutinului, pentru toate secţiile din România.

30 sept. 2014, 06:19
Măsură fără precedent pentru alegerile prezidențiale: ce sistem va fi implementat

În consecință, orice suspiciune de furt ar urma să fie înlăturată.

Preşedinţii tuturor celor 18.500 de secţii de votare vor comunica, la intervale stabilite, prezenţa la vot.

Prelucrarea și publicarea datelor privind prezența la vot se realizează doar de către personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral Central, birourile electorale județene și al birourilor electorale ale sectoarele municipiului București desemnat în acest scop, precum și de reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Colectarea datelor privind prezența la vot se face pe bază de mesaje text (SMS) transmise de președinții secțiilor de votare.

Orele de referință pentru transmiterea datelor privind prezența la vot: 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 și 21:00. De asemenea, orele de referință pentru aducerea acestor date la cunoștință publică sunt: 11:30, 14:30, 17:30, 20:30 și 22:30.

Astfel, se va şti tot timpul, exact câţi români au trecut pragul secţiilor de votare din toată ţara, dar şi din diaspora. Programul va fi implementat pentru prima oară la prezidenţialele din noiembrie.