Măsură inedită luată de prefectul Iaşiului. Le va pune porecle pe măsură angajaţilor care nu-şi fac treaba

Măsură inedită pentru a-i impulsiona pe funcţionarii de la stat să-şi facă treaba. Prefectul de Iaşi a decis să le găsească porecle subordonaţilor care nu rezolvă problemele oamenilor. Spre exemplu, Ochelari de cal sau Geam de ghișeu. În timp ce angajaţii spun că astfel sunt umiliți, ieșenii ar vrea ca funcţionarii să primească şi amenzi.

26 sept. 2014, 06:32
Măsură inedită luată de prefectul Iaşiului. Le va pune porecle pe măsură angajaţilor care nu-şi fac treaba

Judetul Iasi are o conducere noua la Prefectura de aproximativ o luna, scrie digi24.ro. De cand si-a primit functia, noul reprezentant al guvernului in teritoriu si-a monitorizat subalternii si a gasit o serie de deficiente. Practic, sustine prefectul judetului Iasi, nu exista zi in care sa nu gaseasca erori pe documentele redactate de functionari. De aceea, Dan Carlan a decis sa-si sanctioneze subalternii intr-un mod inedit.

Citeşte şi Un medic din Iaşi şi-a abandonat pacienţii. Află motivul bizar VIDEO

„Voi institui trei premii intre ghilimele, evident, care sa cinsteasca pe colegii nostri care vor da dovada de staruinta in a-si bate joc de lucrari,” a declarat Dan Carlan, prefectul judetului Iasi.

Mustrarile sunt denumite generic „Ochelari de cal” pentru cei care nu stiu sa rezolve prompt solicitarile iesenilor. Al doilea asa zis premiu este „Geam de ghiseu” si se va acorda angajatilor care primesc petitii si le incuie in sertare fara a le solutiona, iar „Nod in papura” vor primi cei care invoca anumite motive atunci cand nu-si fac treaba. Angajatii Prefecturii spun ca nu sunt deranjati de decizia noului lor sef.

„Daca ne gandim ca domnul prefect a declarat ca, in intentia dumnealui, aceste premii vor fi date cu rol constructiv si nu in ideea de a umili vreun coleg, ele sunt binevenite”, este de parere un functionar.

Citeşte şi Gheorghe Nichita, primarul de Iaşi, îşi mărită fiica

„Sunt niste premii care decurg dintr-o luna de activitate in care, cercetand in amanunt corespondenta intre institutii si cetatenii judetului sau chiar din alte judete a tras concluzia ca ar putea dinamiza actiunea functionarilor in sensul de a raspunde prompt, util cetatenilor”, considera un alt functionar.

Iesenii spun ca sunt satui de birocratia din institutiile publice si considera ca sanctiunea gandita de noul prefect nu este suficient de aspra.

„Ar trebui sanctionati sa ii doara. Daca nu-l doare si numai il amuza nu stiu daca rezolvam ceva. Deci nu e cazul sa ne mai distram. Ne-am distrat destul”, a spus un iesean.

„Nu cred ca e suficient doar sa le dea o bulinuta, ar trebui sa umble un pic si la salarii,” crede un alt localnic.

Prefectul sustine ca va aplica aceasta masura saptamanal pana cand fiecare angajat al institutiei isi va duce sarcinile la bun sfarsit intr-un mod ireprosabil.