Măsurarea audienţelor TV, în România, se desfăşoară în mod corect şi transpartent

Audienţele TV în România se desfăşoară în mod corect şi transpartent, aceasta este concluzia auditului la care a fost supus Kantar Media, compania cea care face aceste măsurători, potrivit România TV. Contractul pe care Kantar îl are cu Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor expiră la finalul anului 2015, însă participă din nou la licitaţia ce va avea loc în această lună.

02 apr. 2014, 16:04
Măsurarea audienţelor TV, în România, se desfăşoară în mod corect şi transpartent

Serviciul de măsurare a audienţelor TV este efectuat în România, din 2012, de către Kantar Media. Anual, compania este supusă unui audit, iar de data aceasta a fost efectuat de către o firmă din Statele Unite ale Americii.

Am fost în 100 de case. Fiecare avea un aparat de măsurat, asta a fost foarte bine. I-am întrebat pe membrii familiei dacă au fost învăţaţi cum să folosească aparatele de măsurat audienţa şi răspunsul a fost „da” „, a declarat Nick Terlizzi, reprezentantul companiei Ernst&Young din SUA.

Suntem încântaţi de rezultatul auditului prezentat. A fost unul dintre cele mai complexe audituri de specialitate realizate de o companie de prestigiu, care reconfirmă şi certifică faptul că serviciul furnizat de Kantar este stabil transparent, verificat şi verificabil„, a repcizar Liliana Mihăilescu, managing director la Kantar Media Audiences. 

Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor se pregăteşte pentru o nouă licitaţie, în această vară, deoarece contractul actual expiră la finele anului viitor. Kantar Media şi-a anunţat intenţia de a participa la licitaţie.