Măsuri de securitate în Bucureşti, cu prilejul vizitei vicepreşedintelui SUA

Grupul de lucru constituit din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul Securităţii Naţionale a stabilit vineri principalele măsuri de securitate cu ocazia vizitei în România a vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, informează un comunicat de presă al Serviciului de Protecţie şi Pază.

16 mai 2014, 13:45
Măsuri de securitate în Bucureşti, cu prilejul vizitei vicepreşedintelui SUA

Astfel, au fost decise măsurile de securitate în Bucureşti pentru zilele 20 şi 21 mai, care prevăd realizarea unor dispozitive de securitate durabile şi care să asigure buna desfăşurare a vizitei oficiale. Se are în vedere organizarea de evaluări comune ale situaţiei de securitate şi armonizarea măsurilor între instituţiile implicate în organizarea şi buna desfăşurare a vizitei înaltului demnitar la Bucureşti; simulări ale dispozitivelor privind măsurile de securitate instituite în zilele în care se desfăşoară vizita vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Grupul de lucru are în vedere ca măsurile de securitate impuse să nu afecteze buna desfăşurare a activităţilor cotidiene ale locuitorilor din Capitală, neimpunând restricţii majore de trafic rutier.