Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Angajaţii Ministerului Justiţiei ar putea lucra de acasă

Pentru a limita răspândirea coronavirusului, Ministerul Justiţiei face o listă cu angajaţii care ar putea lucra de acasă. Măsura face parte dintr-un plan care cuprinde identificarea activităților care trebuie să fie desfășurate fără întrerupere.

09 mart. 2020, 15:30
Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Angajaţii Ministerului Justiţiei ar putea lucra de acasă

La nivelul Ministerului Justiţiei şi al instituţiilor din subordine sau în coordonare, se lucrează la un Plan specific de continuitate, în situaţia indisponibilizării personalului într-un procent de 10%, 30% şi 50%. Acest plan ar fi pus în aplicare pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Planul cuprinde identificarea activităţilor care trebuie să fie desfăşurate fără discontinuitate sau cu întreruperi minime.

De asemenea, potrivit unui răspuns al Ministerului Justiţiei pentru Mediafax, sunt centralizaţi şi salariaţii care pot să lucreze de la distanţă.

Reamintim că până luni, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.

Citeşte şi Traian Băsescu: Trebuie declarată starea de urgenţă! Arafat nu e expert în epidemiologie! Simplul spălat pe mâini nu este suficient!”