Măsuri preventive de supraveghere judiciară, dispuse faţă de 72 de persoane în ultima săptămână a anului 2015

Inspectoratul General al Poliției Române informează că în ultima săptămână a anului 2015 au fost dispuse la nivel național măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 72 de persoane, iar în 13 cazuri s-a înlocuit supravegherea judiciară cu alte măsuri.

02 ian. 2016, 14:21
Măsuri preventive de supraveghere judiciară, dispuse faţă de 72 de persoane în ultima săptămână a anului 2015

În perioada 25 — 31 decembrie 2015, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 72 de persoane, potrivit unui comunicat al IGPR. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.

Astfel, polițiștii desfășoară activități specifice față de 31 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, față de 40 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar, precum și față de o persoană, cercetată sub control judiciar pe cauțiune.

În ultima săptămână, la nivel național, au fost înregistrate 13 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri, mai menționează sursa citată.

Ca urmare, măsura controlului judiciar dispusă inițial a fost înlocuită cu măsura arestării preventive—în trei dintre cazuri și cu executarea pedepsei închisorii — în patru cazuri, iar măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu arestarea preventivă—în cinci cazuri, iar într-un caz a fost internarea într-un centru de detenție, precizează IGPR.

Comunicatul mai arată că în 14 decembrie 2015 Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat, de 40 de ani, din Satu Mare, înlocuind astfel măsura controlului judiciar care fusese instituită la data de 22 iunie 2015, de aceeași instanță. Cel în cauză și-a încălcat obligațiile instituite de instanță, încercând să ia legătura cu alte persoane cercetate în același dosar.

De asemenea, în 25 decembrie 2015, Judecătoria Ploiești a dispus arestarea preventivă a unui bărbat, de 47 de ani, din Ploiești. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești dispusese, la data de 12 noiembrie 2015, măsura controlului judiciar față de acesta, dar a comis o altă infracțiune, de tâlhărie, și măsura a fost înlocuită, menționează IGPR.

Citeşte şi IGPR: 190 de persoane URMĂRITE au fost DEPISTATE în ultima săptămână