Măsuri speciale de siguranţă la graniţa cu Serbia, pe fondul crizei migranţilor

Publicat: Vineri, 19 August 2016 10:42 // Actualizat: Vineri, 19 August 2016 10:42 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul de Interne a întărit paza la frontiera cu Serbia, din cauza intensificării traficului ilegal al migranţilor. Forţele de ordine au la dispoziţie echipamente moderne, inclusiv un elicopter dotat cu cameră cu termoviziune. Numai în ultima săptămână, autorităţile sârbe au reţinut peste 3.000 de migranţi ilegali, care caută drumul spre occident.

Ministerul de Interne a luat măsuri speciale începând din noaptea de joi spre vineri, cu scopul de a păstra ordinea la frontiera de sud-vest a României. Poliţiştii de frontieră beneficiază acum de ajutorul colegilor de la Poliţia Judeţeană, de la Jandarmerie şi de la Inspectoratul Aviaţiei, care intervin cu elicopterul.

"În această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde. Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu.

Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională s-au mai desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Autorităţile din Serbia au arestat, în ultimele săptămâni, peste 3.000 de imigranţi extracomunitari intraţi ilegal în ţară, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Începând din 22 iulie, Forţa de reacţie formată din militari şi agenţi ai Ministerului de Interne a depistat 3.112 persoane care au încercat să pătrundă ilegal pe teritoriul Serbiei", a declarat Jovan Krivokapici, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Doi presupuşi traficanţi de persoane au fost arestaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Conform Comisariatului sârb pentru refugiaţi, circa 4.000 de imigranţi erau joi pe teritoriul Serbiei, trei-sferturi în centre pentru refugiaţi.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza migrantilor granita romania serbia poliţia de frontieră trafic migranţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 aug 11:52
Răspunde | Votează email 0 email
un roman
NU-I DE RIS E DE BINE GINDIT, VIN SI FEMEILE SI INSARCINATELE SI VADUVELE IN NEGRU SI COPII SI VIITORUL IDEOLOGIEI, ASTA E PROBLEMA MARE, PE CARE O ASCUNDE SI TANTE MERKI,DICTATOAREA AI PUPETI,MUPETI GLOBALISTI FINANTATI DE SOROS , CRIMINALUL INTERNATIONAL,CAPUL FINANTATORUL DESTABILIZARILOR EPURARILOR ETNICE SI RELIGIOASE GLOBALISTE.
19 aug 11:48
Răspunde | Votează email 0 email
un roman
curios se intilnesc musahedini, emigranti,moderati tocmai in Balcanimvorba lui Nea Klaus calatorul, mai au multe de facut,multe lucruri de facut.Or fi auzit ca Romania a ajuns Putere.
19 aug 11:44
Răspunde | Votează email 0 email
un roman
la albanezi,kosovari lui Ponta nu le place.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H