Măsuri URGENTE pentru descongestionarea traficului din Capitală. Ce se va întâmpla în intersecţiile din Obor, Iuliu Maniu şi Floreasca

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat joi, la sediul Municipalităţii, o şedinţă operativă cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, ai Poliţiei Locale dar şi cu direcţiile de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, pentru a identifica măsuri urgente şi soluţii cu privire la fluidizarea traficului în Capitală, urmând ca mai multe intersecţii precum cele de la Obor, Preciziei şi Floreasca să sufere modificări importante.

24 nov. 2016, 15:03
Măsuri URGENTE pentru descongestionarea traficului din Capitală. Ce se va întâmpla în intersecţiile din Obor, Iuliu Maniu şi Floreasca

„Avand in vedere ca se apropie luna decembrie, cand bucurestenii se pregatesc de sarbatori, iar traficul rutier se intensifica, am convocat aceasta intalnire pentru a putea lua impreuna masuri urgente de fluidizare a circulatiei si de prevenire a blocajelor survenite din cauza aglomeratiei. Voi cere sprijinul Ministrului Afacerilor de Interne sa suplimenteze numarul politistilor din intersectii si din zonele foarte aglomerate, in special in zonele marilor centre comerciale, astfel incat sa nu ne confruntam cu blocaje rutiere sau accidente. Am primit numeroase sesizari de la cetateni cu privire la zone concrete cu probleme in trafic si doresc sa rezolvam cat se poate de rapid aceste situatii”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Totodata, Edilul Sef a mai explicat ca, de urgenta, este necesar ca Politia Rutiera, in colaborare cu Politia Locala, sa elibereze benzile unice deja implementate, de pe marile bulevarde si a cerut Aministratiei Strazilor sa refaca marcajele rutiere atat in cadrul lucrarilor de reabilitare cat si acolo unde este necesar. „Am solicitat de asemenea RATB sa suplimenteze numarul mijloacelor de transport in comun pentru a scurta timpii de asteptare si pentru a preveni aglomeratia. Voi avea o intalnire cu primarii de sector carora le voi solicita sa mobilizeze politistii locali pentru a lua masuri drastice in ceea ce priveste autoturismele parcate pe marile bulevarde si care blocheaza benzi intregi de circulatie sau chiar mijloace de transport in comun” a mai adaugat Gabriela Firea.

Benzile unice care vor fi monitorizate de politisti si care sunt deja implementate sunt pe Calea Grivitei, bd. Unirii, Splaiul Independentei (de la Spitalul Universitar la Natiunile Unite) bd. Constantin Prezan (intre Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle).

Totodata, Edilul Sef a mai solicitat Administratiei Strazilor o ampla actiune de verificare a semafoarelor, precum si echipe operative pregatite sa intervina in cel mai scurt timp in cazul unor defectiuni.
In cadrul sedintei s-a mai discutat si despre achizitionarea unor echipamente necesare optimizarii sistemului de management al traficului, iar Directia de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei va convoca sedinta tehnica de circulatie de cate ori este necesar pentru a reglementa traficul rutier.

Referitor la reclamatiile cetatenilor care sesizau situatii problematice punctuale, in cadrul grupului de lucru s-au analizat solutii pentru deblocarea acestor puncte polarizatoare de trafic auto si pietonal.
Astfel, s-a discutat si despre necesitatea reconfigurarii unor intersectii, montarea unor semafoare si luarea unor masuri concrete, rapide, in ceea ce priveste „zonele problematice”. De exemplu, in dreptul Mall Promenada, pe Calea Floreasca, politia locala de sector va actiona pentru regularizarea trecerii de pietoni, la fel ca si in cazul trecerii de pietoni de la statia de metrou Preciziei, unde politia va reglementa trecerea de pietoni, pana la amplasarea de urgenta a unui semafor mobil. Totodata, politia va degaja prima banda de circulatie si va reglementa si trecerile de pietoni din zona Pipera (unde exista o densitate mare de birouri si implicit trafic rutier si pietonal intens).

Un alt exemplu il constituie intersectia de la Doamna Ghica, unde, atat in sensul de mers catre Bucur Obor cat si invers, una dintre cele trei benzi este constant blocata din cauza masinilor parcate neregulamentar, ceea ce face ca circulatia sa se desfasoare cu dificultate iar troleibuzul sa nu poata accesa uneori statiile. In aceasta zona Politia Rutiera si Politia Locala de sector vor actiona constant pentru sanctionarea celor care blocheaza circulatia. Aceeasi situatie se inregistreaza si pe Calea Mosilor, in zona intersectiei Bucur Obor, unde, din cauza masinilor parcate neregulamentar, se circula pe o singura banda. Si in acest caz Politia Locala va lua masuri pentru degajarea arterelor. O alta zona unde Politia Rutiera si Politia Locala vor actiona este Prelungirea Ghencea, intersectia cu Valea Oltului, unde zilnic se inregistreaza blocaje de trafic.

 


loading...
Partenerii noștri