Măsurile luate de operatorii de jocuri de noroc din România în perioade de criză!

Mai toate domeniile de activitate sunt afectate de schimbările sau evenimentele majore din lume, ori care au loc doar la nivel național. Companiile din iGaming, adică industria jocurilor de noroc, nu sunt scutite de efectele pe care le resimt și alte business-uri.

27 oct. 2021, 17:08
Măsurile luate de operatorii de jocuri de noroc din România în perioade de criză!

Spre exemplu, din cauza crizei economice din 2008, multe cazinouri au fost nevoite să se închidă definitiv. Efectele acestui declin financiar au fost resimțite chiar și mulți ani după evenimentul propriu zis. Astfel, în 2011, din 14 cazinouri stradale în București și 12 în provincie, mai rămăseseră deschise doar 6 în București și 5 în provincie, dintre care 2 urmau să își închidă și ele activitatea.

Pe de altă parte, odată cu trecerea anilor, industria jocurilor de noroc a cunoscut modificări majore. În primul rând, au fost constant făcute modificări în legislație, astăzi ea fiind mai mult în favoarea jucătorilor. În al doilea rând, au apărut mențiuni în lege cu privire la activitatea cazinourilor în mediul online, care este de real ajutor și un punct esențial în dezvoltarea industriei.

Datorită intervențiilor făcute în legislație, astăzi trebuie să îți faci griji ce top casino alegi, nu dacă el este licențiat, neapărat, deoarece majoritatea celor de pe piață sunt. În acest sens, furnizorii de servicii de internet au grijă să ajungă la utilizatori doar campanii de promovare sau servicii ale unor operatori legali.

Reacția generală a operatorilor din iGaming în situațiile de crize

În perioadele de criză, fiecare industrie ia diferite măsuri pentru a supraviețui, la fel ca fiecare business în parte. Pandemia începută în 2020 reprezintă cea mai mare provocare pe care au trebuit să o depășească afacerile din toată lumea, după criza economică din 2008. Ea a avut impact asupra tuturor domeniilor de activitate, în mod special pentru că măsurile impuse presupuneau distanțarea socială.

De data aceasta, spre deosebire de repercusiunile de după 2008, industria a fost mult mai pregătită. Tehnologia de ultimă generație și procesul început deja de tranziție din offline în online au fost principalele ajutoare pe care le-au avut cazinourile.

Deoarece accesul în spații închise a fost interzis, ca urmare a Pandemiei, multe săli au fost închise pe o perioadă nedeterminată, ori și când erau deschise, aveau mult mai puțini clienți. Boom-ul principal a fost pe platformele virtuale, unde în continuare crește constant numărul jucătorilor.

Operatorii de jocuri de noroc care aveau deja platforme online bine puse la punct au avut cel mai mult și repede de crescut, pentru că nu au fost forțați de împrejurări să facă investiții neprevăzute. Datorită acestei situații la nivel mondial, site-urile și aplicațiile pentru dispozitive mobile au ajuns să fie tot mai folosite.

Odată cu creșterea considerabilă a interesului pentru mediul online, au apărut programe de fidelizare a membrilor, dar și portofolii mult mai bogate. Ambele beneficii sunt extrem de apreciate de jucătorii care, mai devreme sau mai târziu, caută noi surse de adrenalină, caută noi provocări.

Chiar dacă majoritatea business-urilor au avut extrem de mult de suferit în perioadele de criză, cea mai mare și recentă fiind Pandemia, în iGaming lucrurile au stat mai diferit. Cazinourile nu s-au mai închis definitiv, ci au reușit să prospere în online, adaptându-se la nevoile și preferințele jucătorilor, ținând cont și de situația la nivel mondial.