România iese din starea de alertă după aproape doi ani! Măsurile restrictive care vor fi relaxate în țara noastră!

Starea de alertă în România nu va mai fi prelungită după data de 8 martie, astfel că vor fi ridicate o serie de măsuri restrictive.

04 mart. 2022, 20:32
România iese din starea de alertă după aproape doi ani! Măsurile restrictive care vor fi relaxate în țara noastră!

Măsurile restrictive care vor fi relaxate! Klaus Iohannis, care a spus că valul 5 al pandemiei de COVID-19 este aproape de final.

România iese din starea de alertă după doi ani! Măsurile restrictive care vor fi relaxate în țara noastră!

Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Sănătății:

-renunțarea la obligativitatea purtării măștii în spații deschise.
-intrarea în centre comerciale (inclusiv mall-uri), restaurante, evenimente etc fără certificat verde.
-creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea spațiului.
-evenimente private cu maximum 200 de persoane permise.

Ce restricții se păstrează:
-obligativitatea purtării măștii în spații închise.
-se menține recomandarea pentru telemuncă, acolo unde este posibil.
-cluburile și barurile rămân închise.

Peste ​50% dintre paturile de Terapie Intensivă alocate COVID-19 sunt libere, iar Ministerul Sănătății a propus Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență ridicarea unor restricții, a anunțat marți ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă. Gradul de ocupare a paturilor de Terapie Intensivă este de 47,5% în acest moment, spune ministrul Sănătății. În aceste condiții, ministrul Sănătății spune că este foarte probabil ca, în aceste condiții, propunerile de relaxare a restricțiilor să fie acceptate.

În urma şedinţei de la Cotroceni, care va începe la ora 14.00, sunt aşteptate primele anunţuri referitoare la relaxarea măsurilor anti-COVID. Grupul de Comunicare Strategică transmite că până vineri la ora 10.00, într-un interval de 24 de ore, au fost înregistrate este 5.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 67 de decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referinţă.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 4 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 5.602 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 67 de decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referinţă. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Până astăzi, 63.849 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 67 de decese, 3 au fost înregistrate la categoria de de vârstă 50-59 de ani, 17 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 23 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 24 la categoria de vârstă peste 80 de ani. 63 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Din totalul de 67 pacienți decedați, 51 au fost nevaccinați și 16 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Citește și: Klaus Iohannis a făcut anunțul: Pe 8 martie se termină starea de alertă în România! O serie de măsuri restrictive vor fi anulate!