MATEMATICĂ BACALAUREAT 2016. Vezi aici MODELE DE SUBIECTE şi BAREMELE DE CORECTARE

MATEMATICĂ BACALAUREAT 2016. BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, se desfăşoară în acest an în perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolvenţii de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale şi de competenţe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie.

05 iul. 2016, 17:58
MATEMATICĂ BACALAUREAT 2016. Vezi aici MODELE DE SUBIECTE şi BAREMELE DE CORECTARE

MATEMATICĂ BACALAUREAT 2016. Elevii de clasa a XII-a și candidații respinși în anii precedenți la Bacalaureat au început, pe data de 13 iunie, sesiunea de vară a examenului de bacalaureat 2016.

Probele scrise au început pe data de 4 iulie, astfel: 4 iulie – Limba şi literatura română (proba E)a), 5 iulie – proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), 6 iulie – proba obligatorie a profilului (proba E)c), 8 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO- Subiecte Matematică – Profil Real

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO– Subiecte Matematică – Profil Tehnologic

 SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO.

VEZI AICI CE SUBIECTE AU FOST LA ISTORIE

MODELE de SUBIECTE şi BAREME de CORECTARE MATEMATICĂ BAC 2016:

SUBIECTE MATEMATICĂ- SPECIALITATE MATEMATICĂ-INFORMATICĂ (PROFIL MILITAR)

                                    – BAREM CORECTARE

SUBIECTE MATEMATICĂ- SPECIALIZAREA ÎNVĂŢĂTOR-EDUCATOARE (PROFIL PEDAGOGIC)

                                    – BAREM CORECTARE

SUBIECTE MATEMATICĂ- SPECIALIZARE ŞTIINŢE ALE NATURII (PROFIL REAL)

                                    – BAREM CORECTARE

SUBIECTE MATEMATICĂ- PROFILUL SERVICII, TOATE CALIFICARILE PROFESIONALE

                                    – BAREM CORECTARE

Primele REZULTATE BACALAUREAT 2016 vor fi afişate pe 12 iulie, atunci când, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Citește și: PERLE SIMULARE BACALAUREAT 2016: Cele mai haioase afirmaţii ale elevilor! Râzi de mori!

Candidații la Bacalaureat 2016 vor semna un proces-verbal, în sala de examen, înainte de începerea probelor, prin care vor menționa că știu faptul că vor fi dași afară din sala de examen în cazul în care sunt prinși copiind și că nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu următoarele lucruri: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, nu au voie să aibă asupra lor: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio sau calculatoare.

Candidații sunt obligați să lase aceste obiecte în sala de depozitare a obiectelor personale, în caz contrar urmând să nu fie primiți în sala de examen.

În timpul probelor, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul și nici să schimbe între ei foi de lucrare, ciorne, notișe sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor, în caz contrar urmând să fie eliminați.

BACALAUREAT 2016: Calendarul BAC 2016, sesiunea iunie-iulie 2016:

13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);
15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);
27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);
4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, probă scrisă);
5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, probă scrisă);
6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, probă scrisă);
8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, probă scrisă);

Noul ordin prevede că lucrările elevilor nu vor mai fi corectate automat într-un alt județ decât cel în care au susținut examenul, ci numai în cazul în care Comisia Națională de Bacalaureat decide acest lucru.

BACALAUREAT 2016: PROMOVABILITATEA, în creștere în ultimii ani

Rata de promovabilitate în ultimii 5 ani, sesiunea iunie-iulie: BAC 2015: 67,9%; BAC 2014: 60,65%; BAC 2013: 56,4%; BAC 2012: 44,3%; BAC 2011: 45,72%.

BACALAUREAT 2016. La sesiunea specială au promovat 68,09 % dintre cei 235 de candidaţi. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2016 s-a adresat elevilor care participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.

Toate sălile de examen vor fi supravegheate video şi audio. Vor fi supravegheate în acelaşi mod şi sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica subiectele şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

Potrivit metodologiei de examen, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau căşti audio.

Cei care vor încălca această regulă vor fi eliminaţi din examen şi îşi vor pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

La examenul de bacalaureat, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examen subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 18 până în 22 iulie.

În 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.