VERDICT în cazul bebeluşilor arşi la Maternitatea Giuleşti. Află SENTINŢA magistraţilor

Sentinţă în cazul incendiului provocat la maternitatea din Giuleşti, unde şase bebeluşi şi-au pierdut viaţa. Judecătoria Sectorului 6 a decis ca spitalul să fie amendat cu suma de 400.000 de lei. De asemenea, magistraţii au hotărât ca asistenta care era de serviciu în ziua respectivă să fie condamnată la doi ani şi două luni de închisoare. 

09 iul. 2013, 12:21
VERDICT în cazul bebeluşilor arşi la Maternitatea Giuleşti. Află SENTINŢA magistraţilor

Potrivit deciziei instanţei, asistenta Florentina Cîrstea a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi la cinci pedepse de câte zece luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă din culpă, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi două luni.

Fostul manager al Spitalului „Panait Sârbu” – Maternitatea Giuleşti, profesorul Bogdan Marinescu, a primit o amendă penală de 6.500 de lei, iar şeful Secţiei neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat.

Şeful Serviciului tehnic Vasile Dima a primit o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea a fost condamnat la doi doi ani de închisoare.

Maternitatea Giuleşti a fost condamnată la 400.000 de lei amendă penală pentru ucidere din culpă şi la cinci pedepse de câte 80.000 de lei amendă penală. Dacă această decizie va rămâne definitivă, Maternitatea Giuleşti urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv amenda penală de 400.000 de lei.

Decizia Judecătoriei Sectorului 6 nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Bucureşti.

În 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, a izbucnit un incendiu în urma căruia şase nou-născuţi aflaţi în salon au decedat, iar alţi cinci au suferit vătămări corporale grave. De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 de lei, prin distrugerea aparaturii medicale şi a celorlalte obiecte din salon.