Matteo Salvini promite că va revoluţiona Uniunea Europeană. Vrea să creeze o alianţă cu populiştii

Vicepremierul italian Matteo Salvini a reiterat vineri promisiunea de a revoluţiona Uniunea Europeană, afirmând că ar lucra ''chiar'' şi cu liderii Franţei şi Germaniei pentru a atinge acest obiectiv, transmite dpa.

24 mai 2019, 14:18
Matteo Salvini promite că va revoluţiona Uniunea Europeană. Vrea să creeze o alianţă cu populiştii

În calitate de lider al partidului Liga, Matteo Salvini a făcut demersuri pentru a crea o nouă alianţă paneuropeană de dreapta, populistă, pentru a schimba status-quo-ul politic din Uniunea Europeană.

”Dacă este necesar, voi rezona chiar şi cu (cancelarul german Angela) Merkel şi (preşedintele francez Emmanuel) Macron”, a declarat Salvini într-un interviu pentru RTL.

”Nu pot spune ‘Pot lucra cu aceştia şi nu cu aceia’. Lucrez cu toată lumea. Evident, Europa pe care vreau să o schimb este Europa lui Merkel şi Macron”, a adăugat el.

Matteo Salvini a făcut aceste comentarii în ultima zi a campaniei pentru alegerile europarlamentare, ce au loc duminică în Italia, informează Agerpres.

Citeşte şi Demisia lui May: Poziţia UE ce priveşte termenii işirii Marii Britanii din UE nu s-a modificat

Planul de reformă a UE promovat de politicianul italian presupune reducerea substanţială a puterilor Bruxellesului în domenii precum disciplina bugetară, comerţul, agricultura şi reglementarea serviciilor bancare.

Într-un interviu separat acordat cotidianului La Stampa, liderul Ligii a spus că va avea aliaţi populişti din Marea Britanie, Olanda, Franţa, Germania şi altele.

”Avem o viziune comună cu ungurii şi polonezii, chiar dacă aparţinem unor familii (politice) diferite. Putem cu adevărat să revoluţionăm Europa”, a afirmat el, potrivit Agerpres.

Conform sondajelor de opinie, Liga ar urma să câştige alegerile europene din Italia. Totuşi, alianţa populistă a lui Salvini nu ar urma să aibă o majoritate la nivelul UE.