Mazăre abia aşteaptă numirea noului Guvern. Acţiuni ale Portului Constanţa vor trece FOARTE RAPID la primărie

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, aşteaptă cu nerăbdare învestirea Guvernului Ponta III, spunând că a primit asigurări că, după rezolvarea acestei probleme, autorităţile locale vor primi "foarte rapid" încă 15% din acţiunile Portului Constanţa deţinute de stat prin Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

05 mart. 2014, 15:04
Mazăre abia aşteaptă numirea noului Guvern. Acţiuni ale Portului Constanţa vor trece FOARTE RAPID la primărie

„Am vorbit şi cu Dan Şova, şi cu Victor Ponta. Ponta întotdeauna a spus că susţine acest demers de a trece acţiunile în varianta pe care am discutat-o noi. Aş fi vrut mai mult, dar e OK şi aşa, iar ministrul Şova şi-a luat angajamentul să facă acest lucru”, a spus Radu Mazăre, la finalul şedinţei de miercuri a Consiliului Local.

Edilul constănţean a subliniat că ideal ar fi ca acţiunile să fie primite de Primăria Constanţa până la alegerile europarlamentare din luna mai. „Dacă nu, nu votează lumea”, a avertizat Mazăre.

„De luni, directorul portului va fi la uşa ministrului Şova cu procedura de transfer, cu procedura de listare a acţiunilor, cu firma care este desemnată să le scoată la Bursă”, a precizat Radu Mazăre.

La ora actuală, acţiunile APMC sunt deţinute în proporţie de 60% de stat, 20% de Fondul Proprietatea şi 20% de Consiliul Local al municipiului Constanţa.