Mazăre, cercetat de DNA din cauza imnului staţiunii Mamaia

Primarul din Constanţa, Radu Mazăre, are din nou probleme cu procurorii DNA. De data aceasta, procurorii anticorupţie vor să afle de unde provin banii cu care a fost realizat videoclipul imnului staţiunii Mamaia, "Viva Mamaia", interpretat de către Loredana Groza şi Radu Mazăre.

15 mai 2013, 14:49
Mazăre, cercetat de DNA din cauza imnului staţiunii Mamaia

„Mă caută DNA-ul pentru video, pentru clip! Ca date neoficiale, Curtea de Conturi a venit în control la Primărie cum vin în fiecare an şi de la DNA le-a venit o adresă să verifice cum şi-n ce fel şi din ce bani a fost plătită melodia de promovare a staţiunii Mamaia. Deci mă caută DNA-ul pentru Viva Mamaia!. Că face cinste salvamaru’, şi-atunci e normal să te caute”, a spus Radu Mazăre.

„DNA înseamnă anti-corupţie. Unde ar fi corupţia în videoclipul ăsta? Am înţeles că fost o plângere la DNA şi de la DNA a plecat mai departe la Curtea de Conturi. Dar suntem obişnuiţi, le-om duce pe toate”, a mai spus primarul de Constanţa.

Videoclipul imnului de promovare a staţiunii Mamaia a fost lansat pe 10 mai. Mazăre cântă în celebrii săi budigăi de salvamar, înconjurat de fete numai una și una, alături de Loredana Groza.

Filmările pentru videoclipul imnului din această vară al staţiunii Mamaia au avut loc atât pe plajă, cât şi într-un club. Cel mai greu a fost pe plajă, spune Radu Mazăre, care a cam tremurat de frig marţi-noaptea în budigăi.

Radu Mazăre s-a pregătit până în ultimul detaliu. S-a dat cu creme autobronzante şi chiar şi-a făcut două tatuaje, special pentru videoclip.

Potrivit atitudineaonline.ro, piesa „Viva Mamaia” este o adaptare a melodiei unor croaţi, Tonci Hujic, Madre Badessa şi Petar Graso. Varianta croată se numeşte „Delirium Tremens”. Acuzată de plagiat pe această temă, Loredana Groza a lămurit lucrurile, postând pe Facebook: „Cântecul ăsta are o poveste specială. Vara trecută, în timp ce mă aflam cu familia în vacanţă în Split, Croaţia, l-am cunoscut pe compozitorul şi cântăreţul croat Tonci Huljic şi de atunci am rămas prieteni. Chiar în seara în care am făcut cunoştinţă mi-a dat să ascult acest cântec. Mi-a plăcut atât de mult de prima oară încât i-am zis că vreau să-l cânt, iar el a fost mai mult decât bucuros să mi-l încredinţeze. Acum două luni ne-am întâlnit la Belgrad şi am înregistrat piesa chiar în studioul prietenului şi colaboratorului său de-o viaţă, Goran Bregovic! Mulţumesc Tonci! Viva Mamaia!!”. Aşadar, nu este o piesă originală.

Reprezentantul hotelierilor din Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat că imnul staţiunii este „conform cu bugetul”. Adică, la buget mic, atât s-a putut face pentru ca staţiunea Mamaia să aibă un imn.