Mazăre, despre campania de promovare a staţiunii Mamaia: „Sunt reclame de 10 ori mai sexoase sau sexiste”

Radu Mazăre a declarat că în România există reclame de 10 ori mai sexoase şi sexiste decât campania de promovare a staţiunii Mamaia. Mai multe organizaţii nonguvernamentale asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen au depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în care reclamă campania de promovare a staţiunii Mamaia, pe motiv că ar conţine imagini cu un caracter misogin şi că incită la hărţuirea femeilor.

17 iun. 2014, 13:01
Mazăre, despre campania de promovare a staţiunii Mamaia: „Sunt reclame de 10 ori mai sexoase sau sexiste”

Discuţiile continuă pe seama campaniei de promovare a staţiunii Mamaia, care a fost reclamată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării de către mai multe organizaţii nonguvernamentale asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen. Acestea susţin că ar conţine imagini cu un caracter misogin, însă nu de aceeaşi părere este şi primarul Constanţei.

„La audieri o să meargă doamna Martin (Corina Martin – n.r.) pentru că ei sunt cumpărătorii, o să meargă şi cu un avocat. Am discutat, însă, şi am extras nişte reclame care se fac la ora actuală în România şi care sunt de 10 ori mai sexoase sau sexiste, de 10 ori mai discriminatorii decât campania noastră. Hai să fim serioşi. E un lucru pe care l-am făcut să funcţioneze în România asta şi toată lumea ţipă. Dar, bun, sigur, sunt obişnuit”, a spus Radu Mazăre, potrivit replicaonline.ro.

„Campania Mamaia Style promovează sexismul şi un tratament injust şi degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesivă şi obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat Bird Wathcing, incită la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea bărbaţilor faţă de femei”, se arată în sesizarea depusă la CNCD.


loading...