MEC, despre rectificarea bugetară: Banii tăiaţi vizau achiziţia de table inteligente şi de tablete

Ministerul Educaţiei şi Cercetării susţine că, în urma rectificării bugetare, activitatea curentă a sistemului de educaţie nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale. MEC precizează că banii tăiaţi reprezintă suma prevăzută pentru achiziţia de table inteligente şi de tablete, care a fost anunţat de fostul ministru, dar nici nu a fost scris.

26 nov. 2019, 16:47
MEC, despre rectificarea bugetară: Banii tăiaţi vizau achiziţia de table inteligente şi de tablete

Ministerul Educaţiei explică într-un comunicat de presă cum este afectat de rectificare bugetară.

„Proiectul „România modernă, România digitală”, anunţat de fostul ministru al Educaţiei, a fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, la titlul 58: „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020″. Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete. Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000 lei reprezintă cofinanţarea naţională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, nu a fost scris, şi cu atât mai puţin implementat”, scrie în comunicat.

Conform sursei citate, până în acest moment, nu a fost redactată şi aprobată cererea de finanţare.

Prin urmare, pentru rectificarea bugetară, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru acest proiect nerealizat.

„Activitatea curentă a sistemului de educaţie nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale, aşa cum au fost planificate”, precizează reprezentanţii MEC.

RECTIFICARE BUGETARĂ. Se taie două miliarde de la Educaţie. Ministrul ceruse în plus 10 miliarde săptămâna trecută