Anchetă după accidentul feroviar din Ploieşti soldat cu 11 răniţi. S-a găsit vinovatul pentru ciocnirea celor două trenuri

Anchetă în cazul trenurilor care s-au ciocnit la Ploiești. În urma accidentului feroviar, 11 oameni au ajuns la spital, unul dintre ei este în stare gravă. Autoritățile vor să afle cum a fost posibil ca trenurile să se lovească frontal. Este clar că cineva a greșit grav. Mai mult,  în timpul operațiunii de salvare, zecile de ambulanțe au fost direcționate greșit și au rămas blocate pe câmp, astfel încât medicii au mers un kilometru pe jos până la locul accidentului. 

19 dec. 2019, 07:32
Anchetă după accidentul feroviar din Ploieşti soldat cu 11 răniţi. S-a găsit vinovatul pentru ciocnirea celor două trenuri

Trenurile de călători care asigură legătura între Bucureşti şi Moldova au revenit la ruta normală, prin staţia Ploieşti Triaj, după ce echipele de intervenţie au repus pe şină a vagoanelor deraiate joi, în urma accidentului feroviar produs între un tren de călători şi un tren privat de marfă.

Potrivit unor surse, mecanicul trenului marfar nu ar fi oprit la semnalul de avertizare și a intrat pe acea linie unde prioritate avea trenul de călători.

Citeşte şi Două trenuri s-au ciocnit lângă Ploieşti. Mai multe persoane sunt rănite VIDEO

Trenul Regio 5008 care circula în relaţia Buzău – Ploieşti Sud – Bucureşti Nord a fost lovit frontal de un tren privat de marfă, între staţiie Ploieşti Sud – Ploieşti Triaj. S-a întâmplat miercuri după-amiază. Trenul de călători era format din 4 vagoane etajate şi avea la bord circa 50 de călători. În accident au fost rănite 11 persoane.

Marfarul a intrat pe linia trenului de pasageri, iar cele două garnituri s-au ciocnit frontal.

Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER) va stabili cauzele producerii acestui accident feroviar.