Mecanicul unui tren de marfă, rănit după ce locomotiva a luat foc

Mecanicul unui tren de marfă având în componenţă 38 de vagoane încărcate cu buşteni a suferit arsuri pe aproximativ jumătate din suprafaţa corpului după ce la bordul locomotivei diesel a izbucnit un incendiu. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de arşi din Capitală.

08 dec. 2014, 19:05
Mecanicul unui tren de marfă, rănit după ce locomotiva a luat foc

Victima a fost transportată de o ambulanţă SMURD Bacău la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău, unde având în vedere gravitatea cazului şi imposibilitatea de a aplica un tratament corespunzător, medicii au decis transferul bărbatului în vârstă de 47 de ani către Spitalul de arşi din Bucureşti.

Incendiul a izbucnit în timp ce trenul de marfă, care se deplasa pe traseul Suceava – Ploieşti, era în zona localităţii băcăuane Gheorghe Doja, la eveniment intervenind mai multe echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău.

„Intervenţia pompierilor militari băcăuani a fost îngreunată din cauza drumului greu accesibil, acoperit cu zăpadă şi noroi, astfel că accesul autospecialelor la locul incendiului nu a fost posibil. Ca urmare, a fost necesară deplasarea pe jos, aproximativ un kilometru, a echipajelor pentru a lichida incendiul”, a declarat, pentru AGERPRES, locotenentul Andrei Grecu, ofiţer de relaţii publice în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Potrivit acestuia, în urma incendiului ce „a avut drept cauză probabilă defectarea pe timpul exploatării au ars materiale combustibile din interiorul locomotivei”.

Pe timpul intervenţiei circulaţia feroviară a fost oprită, dar în prezent circulaţia trenurilor se desfăşoară normal.

Citeşte şi Un vas de pescuit a luat foc în Portul Constanţa