Meci istoric pentru Van Persie, împotriva României. Atacantul e aproape de a egala o legendă

Robin Van Persie are 32 de goluri pentru naţionala Olandei şi dacă marchează marţi, împotriva României îl va egala pe celebrul Johann Cruyff la numărul de reuşite înscrise pentru echipa reprezentativă.

26 mart. 2013, 15:05
Meci istoric pentru Van Persie, împotriva României. Atacantul e aproape de a egala o legendă

Selecţionerul Olandei, Louis Van Gaal, a anunţat că echipa pe care o va trimite în teren împotriva României va fi, cu o singură excepţie, aceeaşi din întâlnirea cu Estonia. În locul lui Wesley Sneijder, accidentat, va evolua Van Der Vaart, iar principala gură de foc a batavilor va fi în continuare atacantul lui Manchester United, Robin Van Persie.

Atacantul se află pe locul doi în topul golgeterilor din Premier League, cu 19 reuşite, iar în actualele preliminarii a punctat de trei ori, ultima oară vinerea trecută, împotriva Estoniei. Prin golul marcat contra balticilor, Van Persie a a juns la 32 de goluri în naţionala Olandei, cu unul mai puţin decât Johann Cruyff, care în întreaga sa carieră a punctat de 33 de ori pentru echipa naţională. Astfel, dacă va puncta în poarta României, Van Persie îl va egala pe legendarul fotbalist al anilor ’70. Van Persie a mai punctat deja de două ori împotriva României, la Euro 2008 şi toamna trecută, pe Arena Naţională.

Liderul all-time al marcatorilor reprezentativei Portocalei Mecanice rămâne Patrick Kluivert, cu 40 de goluri, însă Van Persie are mari şanse să-l depăşească, având doar 29 de ani.

Citeşte şi

Misiune imposibilă? Olanda, invincibilă la Amsterdam de 12 ani, dar tricolorii speră la minuni