MECIUL ANULUI în box: Prima înfrângere în 33 de meciuri pentru Bradley VIDEO

Boxerul filipinez Manny Pacquiao a redevenit campion WBO la categoria welter, învingându-l la puncte pe americanul Timothy Bradley, sâmbătă la Las Vegas (Nevada), anunţă AFP.

13 apr. 2014, 09:44
MECIUL ANULUI în box: Prima înfrângere în 33 de meciuri pentru Bradley VIDEO

Pacquiao, 35 de ani, a fost desemnat învingător în unanimitate de judecători, la capătul a 12 reprize (116-112, 116-112, 117-111), la doi ani după o înfrângere controversată în faţa aceluiaşi adversar. 

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE VIDEO

Filipinezul, supranumit ‘Pac Man’, i-a adus lui Bradley, cu cinci ani mai tânăr, prima înfrângere în 33 de meciuri.

Cu excepţia unei prime reprize delicate, Pacquiao a dominat lupta prin agresivitatea sa, realizând a 56-a victorie din cariera sa, în care fost învins de 5 ori.

Bradley a dezvăluit după meci că a suferit o accidentare musculară la un picior în prima repriză. Pacquiao a şters mai ales afrontul înfrângerii nejustificate pe care a suferit-o în iunie 2012, după cum s-a exprimat chiar WBO, care a deschis o anchetă internă după primul meci între cei doi boxeri.

Pacquiao, venerat în ţara sa, unde a fost reales deputat anul trecut, şi-a relansat într-o manieră concludentă cariera, care părea să se apropie de sfârşit după două înfrângeri consecutive în 2012 şi un singur meci în 2013. Filipinezul este singurul boxer din istorie care a câştigat titlul mondial la opt categorii diferite.