Tricolorii se apropie de Mondiale. Victorie senzaţională împotriva Ungariei, scor 3-0

România a câştigat cu scorul de 3-0 meciul cu Ungaria, din preliminariile CM 2014, prin golurile marcate de Ciprian Marica (min. 2), Mihai Pintilii (min. 31) şi Cristi Tănase (min. 87). Tricolorii au urcat pe locul doi în grupă şi vor juca marţi, tot pe Arena Naţională, împotriva Turciei.

06 sept. 2013, 06:01
Tricolorii se apropie de Mondiale. Victorie senzaţională împotriva Ungariei, scor 3-0

Prefaţat de mari tensiuni şi incidente provocate de fanii maghiari sosiţi la Bucureşti, meciul România – Ungaria s-a desfăşurat în teren într-o manieră entuziasmantă pentru fanii tricolorilor, iar la capătul celor 90 de minute de luptă de pe gazonul Arenei Naţionale jucătorii noştri au obţinut victoria care îi apropie de barajul pentru Mondialele de anul viitor, din Brazilia.

Ungaria avea un punct în faţa noastră înaintea partidei de vineri seara, dar victoria cu 3-0 obţinută de tricolori a propulsat naţionala noastră la două puncte în faţa maghiarilor, astfel că elevii lui Victor Piţurcă sunt acum favoriţi la ocuparea locului doi în grupă, cel care asigură prezenţa la baraj.

Meciul a început perfect pentru tricolori, iar în minutul 2 România avea deja 1-o, după ce Marica a recuperat o minge la mijlocul terenului şi a scăpat singur spre poarta adversă şi l-a învins pe goalkeeper-ul oaspeţilor. Abia se încheiase prima jumătate de oră, stadionul fremăta, iar Mihai Pintilii a aruncat tribunele în aer. După o combinaţie cu Marica, mijlocaşul Stelei a prins o torpilă de la 25 de metri, mingea lovind vinclul înainte de a intra în plasă. Golul său a fost cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase ale serii, în Europa.

După pauză, tricolorii au avut grijă mai mult de apărare şi au reuşit să blocheze culoarele de acces spre poarta lui Tătăruşanu. Schimbările efectuate de Piţurcă au schimbat în bine compartimentul ofensiv al naţionalei noastre, iar după minutul 65 au început să apară din nou ocaziile la poarta ungurilor. Bogdan Stancu şi Adi Popa au ratat două oportunităţi uriaşe, dar jucătorii noştri au marcat totuşi golul de 3-0, prin Cristi Tănase.

După această victorie România a urcat pe locul doi în grupă, după Olanda, cu 13 puncte, în timp ce ungurii rămân cu 11, iar Turcia a acumulat 10 puncte, după victoria cu 5-0 în faţa Andorrei. Marţi seara, de la ora 21.00 România va juca împotriva Turciei al optulea meci în grupa D a preliminariilor CM 2014. O victorie ne-ar asigura practic locul la baraj, în ultimele două partide urmând să întâlnim Andorra, în deplasare, şi Estonia, acasă.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul partidei. România a câştigat cu scorul de 3-0!

Min. 90 Atmosferă senzaţională pe Arena Naţională. În tribune se fac valuri şi se scandează „Ole!”.

Min. 87 GOOOL România!! Cristi Tănase a driblat un adversar, a intrat în careu şi şutat în diagonală,  învingându-l pe Bogdan! România – Ungaria 3-0!

Min. 82 Szalai trage peste poarta noastră, din lovitură liberă de la 22 de metri.

Min. 79 Ultima schimbare în naţionala României. În locul lui Ciprian Marica a intrat Ovidiu Hoban, de la Petrolul.

Min. 78 În celelalte meciuri din grupa D a preliminariilor CM 2014, Turcia – Andorra 4-0 (min. 82) şi Estonia – Olanda 1-1 (min. 50).

Min. 70 O nouă ocazie mare a tricolorilor! Singur cu portarul ungurilor, Adi Popa nu reuşeşte să-l învingă pe acesta! Balonul revine la Popa, care centrează în careul mic, la Marica, dar lovitura de cap a acestuia trece peste transversală!

Min. 68 Ocazie uriaşă a lui Bogdan Stancu! Acesta a scăpat singur cu portarul Bogdan, dar goalkeeper-ul ungurilor a reuşit să respingă în corner!

Min. 65 Ungurii au fost mai prezenţi în joc decât tricolorii în aceste prime 20 de minute ale reprizei a doua, dar nu şi-au creat ocazii importante. Dealfel, în această repriză nu s-a consemnat nicio fază importantă de poartă.

Min. 64 Se produce schimbarea, Alexandru Maxim este cel înlocuit de Adi Popa.

Min. 60 Victor Piţurcă pregăteşte a doua înlocuire. Adi Popa este la marginea terenului.

Min. 58 Prima schimbare în naţionala noastră: Cristi Tănase a intrat în locul lui Gabi Torje.

Min. 56 Balasz Dzsudzsák are o execuţie superbă, din vole, dar fără efect pe tabela de marcaj. Balonul trimis de acesta a trecut peste poarta noastră.

Min. 51 Bode câştigă un duel aerian cu Tătăruşanu, dar trimite cu capul peste poarta noastră. Între timp, Bourceanu a fost avertizat de arbitrul spaniol al întâlnirii cu cartonaşul galben.

Min. 48 Tricolorii au început entuziaşti şi această repriză. Centrarea lui Raţ, în faţa porţii maghiare, nu este ajunsă însă de Marica.

Min. 46 A început repriza secundă a meciului România – Ungaria, de pe Arena Naţională.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 40 Tătăruşanu este surprins cu un şut de la peste 30 de metr şi respingă destul de ezitant în corner, de sub bară. A fost cea mai mare ocazie a ungurilor.

Min. 40 Tot în grupa D, Turcia conduce cu 2-0 Andorra, în minutul 40, prin golurile lui Umit Bulut, din minutele 35 şi 39. În acest moment, România are 13 puncte, Ungaria – 11 puncte, Turcia – 10 puncte.

Min. 36 România are şansa golului trei, dar Marica este prea altruist şi, în locul unui şut din poziţie ideală preferă o pasă în stânga, pentru Maxim, care ajunge greu la balon, iar faza se răceşte. Întreaga acţiune s-a petrecut în careul maghiar.

Min. 31 GOOOOL România! Combinaţie letală între Marica şi Pintilii, pe un contraatac al tricolorilor! Mijlocaşul Stelei a prins un şut extraordinar, de la 25 de metri, iar balonul a lovit transversala şi a intrat în plasă. Portarul ungurilor a rămas fără replică! România – Ungaria 2-0!

Min. 26 Pintilii şutează de la 20 de metri, peste poarta ungurilor. Tricolorii rămân în atac şi beneficiază acum de un corner.

Min. 20 Ungurii lasă spaţii mari în apărare, iar tricolorii îi pot surprinde pe contraatac. Marica a încercat două noi incursiuni spre poarta adversă, dar a fost surprins în ofsaid.

Min. 15 Alexandru Maxim a executat lovitura liberă, peste poarta lui Adam Bogdan.

Min. 14 Korcsmar vede cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Torje, iar România beneficiază de lovitură liberă de la 23 de metri.

Min. 14 Tricolorii au beneficiat deja de trei lovituri de colţ până acum.

Min. 11 Szalai încearcă şi el un şut din întoarcere, de la marginea careului, dar balonul trece, de asemenea, pe lângă poarta noastră.

Min. 10 Replică timidă a maghiarilor, care şutează de la 20 de metri, însă pe lângă poarta lui Tătăruşanu.

Min. 9 Bourceanu şutează cu stângul de la 25 de metri, însă pe centrul porţii, iar portarul Adam Bogdan prinde mingea.

Min. 6 Tricolorii au început cu mare elan această partidă şi au mai avut câteva incursiuni periculoase în terenul advers. Atmosfera în tribune este incendiară.

Min. 2 GOOOOL România! Tricolorii au deschis scorul prin Ciprian Marica! Atacantul nostru a recuperat o minge la centrul terenului, din picioarele lui Guzmics, şi a scăpat singur spre poarta lui Bogdan, învingându-l pe goalkeeper-ul maghiar! România – Ungaria 1-0!

Min. 1 A început meciul România – Ungaria.

Echipele de start:

ROMÂNIA: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Pintilii, Bourceanu – Torje, Maxim, B. Stancu – Marica.

UNGARIA: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Guzmics, Kádár – Varga, Liptak – Koman, Bode, Dzsudzsák – Szalai.