Simona Halep a ratat revenirea pe locul 1 WTA după ce a fost spulberată de Karolina Pliskova la Miami: 5-7, 1-6

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a fost eliminată, vineri, de Karolina Pliskova (27 de ani, 7 WTA), scor 5-7, 1-6, în semifinalele turneului de la Miami. Românca a ratat astfel, revenirea pe locul 1. Simona Halep este pe locul 2 WTA, dar dacă cehoaica va câştiga finala cu Ashleigh Barty, va reveni pe locul 3 WTA.

29 mart. 2019, 05:42
Simona Halep a ratat revenirea pe locul 1 WTA după ce a fost spulberată de Karolina Pliskova la Miami: 5-7, 1-6

Simona Halep și Karolina Pliskova și-au câștigat primele două jocuri de serviciu. Românca a preluat inițiativa, a apelat la tot arsenalul de lovituri, iar backhand-ul i-a dat satisfacție și i-a adus primul break. Cehoaica a răspuns prompt, apoi ploaia și-a dat în petec.

Partida a fost reluată după aproape jumătatea de oră de întreupere, de la două mingi de break pentru Simona Halep. Karolina Pliskova a comis o dublă greșeală, iar românca obținea cel mai ușor game din carieră, fără să atingă mingea. Simona halep a izbutit încă un game solid, s-a desprins la 5-3, apoi a căzut inexplicabil. Nici intervenția lui Daniel Dobre nu a putut opri seria de 9 game-uri consecutive ale cehoaicei. La 5-7, 0-5, ploaia a decis să îi mai acorde o șansă Simonei Halep. Karolina Pliskova nu a fost de acord. A cedat un game, apoi a închis partida pe propriul serviciu, după doar o oră și 13 minute de joc efectiv.

O victorie i-ar fi garantat Simonei Halep revenirea pe locul 1 în ierarhia WTA. Înfrângerea i-a blocat însă ascensiunea. Acum, depinde de evoluția Karolinei Pliskova în finala de la Miami pentru a afla ce loc o să ocupe luni în clasamentul mondial. Dacă aceasta câștigă trofeul, atunci va rămâne pe 3, fiind depășită de Naomi Osaka și de cehoaică. Dacă Pliskova pierde finala cu Barty, Halep va urca pe locul 2.